Annonce
Sport

Uldum risikerer fremtid uden idræt: Bestyrelsen i idrætsforeningen mangler medlemmer

Bestyrelsen for Uldum IF har hårdt brug for nye kræfter efter halvdelen enten er stoppet eller vil stoppe ved næste generlaforsamling. Øverst til venstre: Claus Dengsø-Sørensen, Lise Rasmussen, Britt Vig Andersen, Hanne Guldbrandt, Winnie Sørensen. Nederst til venstre: Karina Yde, Thomas Michaelsen, Dorte Thyregod Jørgensen og Michelle Sørensen. Privatfoto
Uldum Ifs bestyrelse kommer nu med en kraftig opfordring. Meld jer til bestyrelsen, ellers må foreningen lukke.
Annonce

Uldum: Uldum IF er generelt en velfungerende forening. Der er 900 medlemmer, ni underudvalg og gang i alt fra fitness til fodbold.

Men igen i år står foreningen med et stort problem. Der mangler folk til den hovedbestyrelse, der får hele foreningen til at hænge sammen.

- Hvis vi ikke har en hovedbestyrelse, så lukker foreningen, alle idrætsgrene og de andre ting, vi laver, forklarer afgående formand Britt Vig Andersen.

Hun har været med i UIF 15 år, heraf de seneste fire år som formand, og er en af dem, der ikke modtager genvalg.

Annonce

Tilbagevendende problem

Yderligere et bestyrelsesmedlem og en suppleant genopstiller ikke, og to bestyrelsesmedlemmer har trukket sig i utide på grund af personlige årsager. Tilbage er fire medlemmer i en bestyrelse, der gerne skulle tælle otte medlemmer inklusive suppleanter.


Det har betydning for både huspriser, vikingefesten og mange andre ting, om vi har en idrætsforening eller ej.

Dorthe Thyregod Jørgensen.


Og en af dem, der skal melde sig, skal helst have mod på formandsposten, som efter næste generalforsamling står ubesat.

Det er ikke første gang, foreningen har problemer med at rekruttere bestyrelsesmedlemmer. Heller ikke selvom foreningen for fem-seks år siden var med i forløbet DM i foreningsudvikling i DGI-regi.

Annonce

Corona gør det mere besværligt

- Forløbet var rigtig godt for bestyrelsen og foreningen, men det har ikke hjulpet på, at der er stor udskiftning i bestyrelsen, og at det er svært at få nogen til at stille op, siger Britt Vig Andersen og tilføjer, at coronaen bestemt ikke har gjort det nemmere.

Britt Vig Andersen har været formand for Uldum IF i fire år og og før det aktiv i blandt andet fitnessafdelingen. Nu efterlyser hun nye kræfter. Arkivfoto: Morten Pape

- Man møder jo ikke lige folk nede i hallen, som man kan spørge, tilføjer Dorthe Thyregod Jørgensen, der er en af dem, der fortsætter arbejdet.

Interviewet med bestyrelsen foregår over Zoom, og det er tydeligt, at stemningen er god, trods de udfordringer foreningen står med.

Annonce

Få mere at vide om byen

Bestyrelsen understreger da også, at man faktisk får rigtig meget ud af at påtage sig arbejdet i en bestyrelse. Den primære opgave er at pleje og passe de frivillige i udvalgene og få alt det overordnede til at køre. Hovedbestyrelsen var eksempelvis vigtig i efteråret, da foreningslivet hele tiden skulle forholde sig til skiftende coronarestriktioner.

- Håndteringen af coronasituationen var en stor opgave, men det var også spændende at være med til, fordi man virkelig så, hvordan foreningen fungerede, forklarer Thomas Michaelsen, der som en af suppleanterne er kommet med i løbet af efteråret og også fortsætter.

- Hvis man er nysgerrig, så er det en god idé at være med, for man får rigtig meget insiderviden. Man får både noget ud af det selv og får lov til at give noget igen, forklarer Michelle Sørensen.

Britt Vig Andersen kan berette om, hvordan hun som tilflytter hurtigt fandt sig til rette i byen ved at engagere sig i det lokale idrætsliv. Faktisk er hun blevet så meget en del af byen, at en af de andre i bestyrelsen troede, at hun var indfødt.

- Jeg tænker, det vil være en oplagt chancen for nogle af de nye folk, vi har i byen, at blive en del af lokalsamfundet, siger Britt Vig Andersen.

Uldum IF har efter planen generalforsamling i april måned, så nu håber bestyrelsen, at nogen vil tage imod opfordringen. Hvis man vil vide mere om arbejdet, kan man henvende sig til  formand@uldum-if.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce