Annonce
Vejle

Ulovlige LED-skærme deler vejlenserne

Anja Daugaard (LA) kæmper for den LED-skærm, hun selv og andre byrådspolitikere optrådte på i ugerne op til kommunalvalget i efteråret 2017. Arkivfoto: Michael Sveningsen

Anja Daugaard (LA) og Morten Kristensen (SF) er ikke enige om fremtiden for LED-skærme langs Vejles veje. Det er vejlenserne heller ikke.

Vejle: - Skal vi ikke se at få Vejle kommune ind i nutiden - også på skilteområdet?!

Men de ord følger byrådsmedlem Anja Daugaard (LA) op på Vejle Amts Folkeblads artikler om de to LED-skærme, som forvaltningen har politianmeldt langs Fredericiavej.

Anja Daugaard betegner McDonald's skærm på facaden for en pæn skilteløsning og kan ikke se den store forskel på de LED-pyloner, Vejle Kommune selv har stående langs Horsensvej og Koldingvej, og så fastfood-restauranten i Vinding.

I en video på Facebook, der er blev set knap 11.500 gange på godt en uge, slår hun til lyd for, at hendes byrådskolleger i teknisk udvalg hurtigst muligt får revideret den 20 år gamle lokalplan, der, ifølge forvaltningens fortolkning, ikke tillader den moderne teknologi.

- I Vejle Kommunes tekniske forvaltning bør man ikke have så travlt med at politianmelde McDonald's, når regelsættet, man vurderer ud fra, er fra "gammel tid". Og man i øvrigt selv har skilte på Horsensvej og Koldingvej, der langt fra er så neutrale og moderne som "problem-skiltet" hos McD, skriver Anja Daugaard blandt andet.

Annonce

Det er vigtigt, at vi får en klar holdning til, i hvor stort et omfang, vi vil tillade disse reklameskærme. Hvis vi åbner op, kan det være svært at regulere antallet.

Morten Kristensen (SF), byrådsmedlem

En svær balancegang

Men et af de udvalgsmedlemmer, der hidtil ikke har været på banen i debatten om LED-skærmene, Morten Kristensen (SF), mener ikke, at sagen skal hastes igennem.

- Jeg er enig i, at det er noget, vi skal have kigget på, men det er en svær balancegang. Det er vigtigt, at vi får en klar holdning til, i hvor stort et omfang, vi vil tillade disse reklameskærme. Hvis vi åbner op, kan det være svært at regulere antallet, for hvem skal vi sige ja til og hvem skal have et nej? For jeg synes ikke, at det skal være ét stort reklamecirkus hele vejen ind til byen, siger Morten Kristensen.

Han synes ikke, at skærme og reklameskilte generelt pynter i gadebilledet og mener, at der er forskel på de kommercielle reklamer og så de to LED-skærme, kommunen selv har stående på de to indfaldsveje.

- Dem, vi selv har stående, kan vi selv styre indholdet på, og her handler det primært om at fortælle, hvad der er af arrangementer i området. Det andet bliver reklame, og det kan vi ikke styre. Men de to kommunale pyloner må selvfølgelig indgå i den samlede vurdering af, hvor mange skærme vi vil tillade, siger SF'eren.

Må give stof til eftertanke

Heller ikke de vejlensere, der har kommenteret Anja Daugaards videoindslag er enige, om Vejle Kommune skal give los og tillade LED-skærme eller holde fast i den nuværende lokalplan.

Blandt tilhængerne til skærmene er Michael Bæk Simonsen.

- Godt Anja. Det giver ikke mening at MacD ikke må have det skilt. Håber du får det lavet om, skriver han.

- Godt gået - det må da gi' stof til eftertanke i teknisk udvalg - vi skriver 2019. Teknisk forvaltning må jo også følge med tiden og gi' de folkevalgte info om nye ting og muligheder og medvirke til at opdatere gamle lokalplaner, skriver Finn Haargaard, mens Lonni Maj spørger:

- Er de ikke over alt de skilte? Hvad har de nu gjort? Mener endda nogle trafikskilte lyser med LED.

Jan Kaas Nielsen oplyser, at man i Aarhus har fundet en god løsning på LED-skilte ved alle indfaldsvejene - så hvorfor ikke også i Vejle, spørger han.

Et lokalt Times Square

Flere mener, at de lokale politikere skal interessere sig for mere vigtige sager i byen, mens der også er modstandere af LED-skærmene blandt kommentarerne til Facebook-opslaget.

- Jeg synes, det er super fint, vi ikke må have LED-skilte. Bare det, som er på Horsensvej, er skide irriterende, når man kører i bil om aftenen. Man kan jo nærmest ikke se noget. Eller det på Vedelsgade. Ud over det synes jeg ikke, Vejle behøver ligne Times Square. Så nej tak, lad reglerne være, som de er, skriver Jesper Holst.

- Få strammet reglerne for de andre (skærme, red.)... I stedet for bare at give slip og lade hele verden blive plastret ind i lys, skriver Nikolai Thomas Rødsgaard Jensen.

Se Anja Daugaards indslag her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Vejle

Endnu en møgsag rammer sygehus: Lægelig direktør meddeler sin afgang samme dag, som medie afslører rod med cpr-numre

Annonce