Annonce
Erhverv

Ulrik har lavet cykler i hele sit voksne liv: Nu åbner han ny forretning

Cykelsmeden Ulrik Kristensen åbner ny cykelforretning i Ejstrupholm. Han er allerede gået i gang på værkstedet. Foto: Morten Pape
Om en måned åbner S.Ø. Cykler og Scooter. Ulrik Kristensen er i fuld gang med at indrette lokalerne.
Annonce

Ejstrupholm: To kroge bliver nænsomt fæstnet til racercyklen, der bliver hævet 1,5 meter op over gulvet.

55-årige Ulrik Kristensen drejer rundt på cyklens pedalerne. Gearskiftet bliver afprøvet, mens han nøje holder øje med tandhjulene.

Der er stadig mere end en måned til, den nye cykelforretning i Ejstrupholm åbner, og Ulrik Kristensen har travlt med at indrette lokalerne.

- Og hvis folk kommer forbi med deres cykler, så skal jeg nok kigge på dem allerede nu, fortæller han.

Det er blot 1½ uge siden, at Ulrik Kristensen begyndte at indrette de tomme lokaler hos S.Ø. Biler på Holmegårdsvej 2 i Ejstrupholm med butiksfacade ud mod Brandevej.

Værkstedet er ved at være indrettet, mens uudpakkede flyttekasser stadig står stablet inde i selve butikslokalet.

- Jeg i gang med at lave aftaler med de grossister, jeg handlede med før, og alle har givet tilsagn, fortæller Ulrik Kristensen og viser et par cykler frem, der tydeligvis er af ældre dato.

- Den ene af cyklerne er den første cykel, der blev solgt i 1980 af min tidligere chef på Cykel og Autobørsen. De to børnecykler er også fra først i 80'erne. Det er da lidt sjovt. De skal selvfølgelig udstilles i butikken, fortæller Ulrik Kristensen.

Han har beskæftiget sig med cykler hele sit voksne liv.

- Jeg tror, det hele startede, da jeg var 16-17 år, hvor jeg fik skilt nogle cykler ad og fik dem sat i stand og malet op. En dag gik jeg ind til Erik Enemærke Møller, der havde Cykel- og Autobørsen og spurgte, om ikke han manglede en mand til at lave cykler efter skoletid. Så jeg startede med at arbejde hos ham i weekenderne. Jeg har arbejdet hos ham lige siden, indtil han døde og butikken lidt senere lukkede, fortæller Ulrik Kristensen.

Det var ikke mange måneder, han nåede at være arbejdsløs.

- Kort før vi lukkede butikken, kom Søren Østergaard Nielsen, der driver firmaet S.Ø. Biler, ind i butikken og spurgte: hvad skal du nu lave? Så sagde jeg til ham i spøg, at jeg skulle hen til ham og lave cykelbutik. Og nu står vi her, siger en smilende Ulrik Kristensen.

Hans nye butik hedder S.Ø. Cykler og Scooter og ligger umiddelbart i forlængelse af Søren Østergaard Nielsens forretning, S.Ø. Biler.

Lokalet har stået tomt, men der har tidligere været motorcykelbutik på stedet.

- Det er Søren Østergaard, der ejer butikken. Der er mange, der har spurgt, hvorfor jeg ikke starter for mig selv, men det tror jeg ikke, jeg har interesse i. Når klokken er fem om eftermiddagen, så skal jeg ikke til at bladre op i en hel masse papirer. Det har jeg aldrig gjort, og det har jeg faktisk ikke forstand på. Jeg bliver 56 år, og jeg har ikke lyst til at starte som selvstændig. Det brænder jeg ikke for, fortæller Ulrik Kristensen.

Værktøjet er på plads. Ulrik Kristensen mangler stadig at indrette butikslokalet. Der er endnu en måned til åbningen. Foto: Morten Pape
Annonce

Rigtig ejstrupholmer

Han er født og opvokset i Ejstrupholm, hvor han stadig bor med sin kone og den ene af de tø sønner - Den anden er flyttet hjemmefra.

- Jeg er en rigtig ejstrupholmer, og jeg skal sikkert også bæres herfra, siger han med et stort smil.

Han er aldrig blevet uddannet cykelmekaniker.

- Men jeg har efterhånden været på alle de kurser, der er. Til gengæld har jeg haft fire lærlinge under mig, og udover cykler, har jeg jo også arbejdet med scootere. Cykler er meget komplicerede i dag, specielt nu, hvor el-cyklerne er kommet til. Der er også de dyre cykler med elektroniske gear, fortæller han.

Privat et han selv blevet ramt af cykeldillen.

- I min verden er det den skønneste form for motion. Det er sundt, og man bliver ikke overbelastet. Samtidig kommer man noget længere omkring, end hvis man går eller løber. Jeg har præsteret at stå op kl. fem om morgenen og cykle en tur til Flensborg. Det lyder skørt, men man skal prøve det, siger Ulrik Kristensen.

Butikken åbner efter planen 1. marts, og i første omgang er han alene i butikken og på værkstedet.

- Det er da min tanke, at jeg rigtig gerne vil have en lærling på et tidspunkt. Men nu skal vi lige i gang, inden vi springer ud i noget som helst, siger Ulrik Kristensen, inden har igen kaster sin opmærksomhed på det cykelgear, der kræver en kærlig hånd fra en kyndig cykelmekaniker.

Ulrik Kristensen med den første cykel. der blev solgt på hans tidligere arbejdsplads i 1980. Den skal udstilles i det nye butikslokale. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Ikast-Brande

Byguider i Brande er klar

Vejle For abonnenter

Efter Sofies død i badekarret: Nu måler Vejles bosteder badevandet med et termometer

Danmark For abonnenter

20-årige Sofie døde i badekar på bosted: Medarbejdere makulerede vigtig badeinstruks

Annonce