Annonce
Billund

Se videoen: Andrei stod ansigt til ansigt med en ulv ved Grindsted

Andrei Luca slog sit mobilkamera til, da han så en ulv ved stalden på den gård i Urup, hvor han arbejder. Ekspert bekræfter, at det er en ulv og siger, at der ikke er noget at være bange for.
Annonce

Urup: Først troede han, at det var en ræv, han havde set. Ræve er nemlig et almindeligt syn på kvæggården på Dyvelsrækkevej i Urup ved Grindsted, hvor han har arbejdet i fire et halvt år.

- Vi fodrer kalvene med kartofler, og det kan rævene også godt lide, så dem er vi vant til, siger 24-årige Andrei Luca.

Ved nærmere eftersyn var det dog ikke en ræv, han havde fået øje på. Det var en ulv. Så kom mobilkameraet frem.

- Jeg ville bare have et foto - som bevis for at det var en ulv. Men så så jeg, at den slet ikke havde lagt mærke til mig, og så slog jeg videokameraet til, fortæller Andrei Luca.

En ulv er spottet i Billund Kommune ved Urup. Det var Andrei Luca, som fangede den på video. Screendump fra video: Andrei Luca
Annonce

Ekspert bekræfter

Kent Olsen, forsknings- og samlingschef ved Naturhistorisk Museum Aarhus og ulveekspert, har set den film, som Andrei Luca optog af ulven. Han kan bekræfte, at det er en ulv og er ikke spor overrasket, selv om denne ulv er det første bekræftede tilfælde i Billund Kommune.

- Vi har kendt til ulve i området øst for Skjern "on and off" siden januar, så det var bare et spørgsmål om tid, før nogen fik set en på klos hold, siger han.

- Når jeg ser ulven på videoen, er det tydeligt, at der er tale om en ulv, som uforvarende er kommet ind mellem bygninger, da den kom ud af skoven. Den er lidt usikker på, hvor den er, og hvordan den kommer videre. Den forbinder ikke bygninger som stalde med mennesker. Den kender kun til skoven. Jeg vil tro, at den kommer fra det vestjyske Ulfborg-kobbel, som nu har store hvalpe, der er begyndt at vandre ud for at finde deres eget sted at slå sig ned, forklarer han.

Annonce

Nysgerrige køer

Andrei Luca var ikke på noget tidspunkt bange, da han stod inde i stalden og kiggede ud og var sikker på, at ulven ikke ville gå ind. Heller ikke køerne blev bange, tror han.

- Det var også første gang, at de så en ulv, så de var bare nysgerrige og kiggede ud, fortæller han.

Samme aften sikrede han dog de små kalve ekstra godt ved at blokere indgangen til deres bokse, hvis ulven nu skulle finde på at komme tilbage.

Andrei Luca har været i Danmark siden 2015 og er uddannet på Grindsted Landbrugsskole. Han bor selv en kilometer fra gården, men hans chef tjekker staldene hver aften og er efter ulvebesøget nu begyndt at gå og larme lidt ekstra for at skræmme en eventuel ulv væk.

Ulveeksperten mener ikke, der er noget at være bange for.

- Den unge ulv er mindre sky end de voksne og mere erfarne ulve, men den vil også blive sky med tiden og holde sig væk. Og allerede nu kan vi jo se, at den flytter sig, når den hører larm og måske erkender, at der var et menneske tilstede, siger Kent Olsen.

Han mener, at det endnu er for tidligt at sige, om den unge ulv vil slå sig ned i området.

- Og skulle det ske, er der ingen grund til bekymring, medmindre man er et krondyr.

Andrei Luca troede først, det var en ræv, han havde set, for ræve kan godt lide de frasorterede kartofler fra Flensted, som han plejer at fodre kalvene med. Foto: Annette Bruun Jarl
Andrei Luca stammer fra Rumænien, er uddannet på Grindsted Landbrugsskole og har arbejdet på gården uden for Grindsted i fire et halvt år. Han var hurtig til at få mobilkameraet frem, da tirsdag morgen mødte en ulv bag stalden. Foto: Annette Bruun Jarl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce