Annonce
Fredericia

Under Overfladen ligger lige over for Oven Vande: Fem terapeuter slår sig sammen

Holdet bag Under Overfladen glæder sig over fællesskabet og lokalerne i den rødmalede bygning Spritgaarden øverst i Norgesgade. De er (fra venstre): Lena Thorgaard, Henrik Gade Kaasgaard, Bo Steendahl, Ditte Haahr Jensen og Ellen Lognonné. Privatfoto
Fem behandlere og terapeuter har slået sig sammen. Håbet er at hjælpe klienter og patienter med at finde ro og balance.

Fredericia: Man skulle næsten tro, at navnet var udtænkt til at passe sammen med genboen. Men det er nu ikke tilfældet, siger tovholder og daglig leder af det nye kliniksamarbejde, Under Overfladen.

- Det er lidt sjovt, at vi har valgt det navn, når vi bor lige over for restaurant Oven Vande, siger Bo Steendahl og smiler af, at de to navne næsten spejler sig i hinanden.

Han har stablet et kliniksamarbejde på benene, som han ikke syntes at kunne finde magen til i Fredericia eller omegn.

Annonce

- Da jeg blev færdiguddannet som kropsterapeut, ledte jeg efter et klinikfællesskab, som kunne leve op til mine tanker om samarbejde og fællesskab. Men jeg kunne ikke finde det. Så en tidlig morgen ved fem-tiden stod jeg og så ud over vandet i Høll, hvor jeg bor. Der kunne jeg mærke, at det rigtige for mig var at gå i gang med mit eget. Også selvom jeg havde et godt job og en fin karriere med firmabil og alt det. Så det gjorde sig, siger den 52-årige bedstefar til to.

Netop det med at kunne mærke, hvad der er det rigtige for én selv, er noget af det, han og kollegerne gerne vil hjælpe folk til at blive bedre til.

- Alle bærer rundt på en maske eller et skjold. Det kan der være gode grunde til, og det er heller ikke altid en dårlig ting. Men masken og skjoldet kan forhindre os i at være den, vi er. Og det er ikke godt, siger han.

Lidt af hvert

Klinikfællesskabet Under Overfladen betegner sin buket af tilbud som alternativ og holistisk helsepleje.

Klinikkerne har til huse i den røde baggård på adressen Norgesgade 3C. Det er den røde Spritgaarden, hvor restaurant Ti Trin Ned i sin tid lå.

Fællesskabet tæller fem forskellige behandlere. Ud over Bo Steendahl selv er det kropsterapeut Ellen Lognonné, akupunktør Henrik Gade Kaasgaard, diætist Ditte Haahr Jensen og Lena Thorgaard, der er ved at uddanne sig til psykoterapeut og tilbyder tankefelt-terapi.

Vi skal ned under overfladen. Ned til det, vi alle skærmer af og er bange for at vise andre. Så bliver vi bedre til at leve efter hjertet. Og vi får friheden til at være den, vi er.

Bo Steendahl, Under Overfladen

- Jeg ved godt, at nogle måske synes, at det hele lyder lidt luftigt og frelst. Men vi er ikke et spirituelt center. Og jeg ved, at klienterne er glade for hjælpen. Hvad der ikke virker for nogle, virker for nogle andre - og derfor er det godt med en klinikfællesskab, der rummer flere forskellige tilbud, siger Bo Steendahl.

Han har haft drømmen om at leve som terapeut, siden han for 30 år siden uddannede sig til akupunktør. Men livet skiftede retning, og han fik i stedet en god karriere som leder i beton-industrien.

- Livet skifter kurs en gang imellem. Når det sker, kan vi have svært ved at håndtere det, fordi vi ikke er gode nok til at mærke os selv. Det er noget af det, vi kan hjælpe med her.

Under Overfladen holder åbent hus lørdag 16. oktober klokken 10-14.

En af Bo Stendahls klienter er kunstmaler og har lavet dette maleri som illustration på, hvordan det var at føle sig som en knude. Det maleri hænger nu på væggen i Bos klinik. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Storfamilien Junkers tag er styrtet ned i regnvejret: - Tingene bliver nemmere af, at vi ikke sætter os ned og er kede af det

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Vejle Boldklub

VB-træner Peter Sørensen er fortsat uden sejr; vi har spillet til mere, end vi fik

Vejle

Silende regn er skiftet til byger: Højvandsvagten stod op klokken tre i nat for at tjekke en vigtig ting

Hedensted

Anders Bent gik fra 20 forskellige hjemmehjælpere om måneden til fem-seks: De kender mig bedre

Børkop For abonnenter

Regnen var centimeter fra at ødelægge Danmarks smukkeste vandmølle: ‘Vi har råbt op om det siden 2017, men der sker ikke noget’

Kultur For abonnenter

Lydmord: Musikalsk grænseoverskridende koncert

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Vejle

Godt nyt til vores egern, fugle og skovelskere: Vejle er suverænt det område i Danmark, hvor flest vil rejse ny skov - 70 millioner er på spil

Vejle For abonnenter

Når det står ned i stænger, og Skovgade svømmer over: Så meget vand kan din bil tåle, før du får problemer

Vejle For abonnenter

Vejlenserne bider til: Burgeren er vigtigere end klimaet i en uge, hvor højvandsvagten sover med gummistøvlerne på

Annonce