Annonce
Erhverv

Sidste gang solgte 'Tarteletkongen' høns og asparges for millioner: Denne gang lukker han restauranten og sender alle de ansatte hjem

Lasse Lindberg begyndte for et år siden at sælge tarteletfyld og tarteletter via hjemmesiden tarteletfyld.dk. Det sikrede, at hans ansatte kunne fortsætte med at gå på arbejde og få løn, men det gjorde ikke den store forskel på bundlinjen. Derfor har han ingen vilde tiltag i ærmet denne gang. Arkivfoto: Jim Hoff
Lasse Lindberg, der ejer Lindberg Dining og forpagter køkken og restaurant på Diagonalkroen i Give, blev landskendt, da han under nedlukningen for et års tid siden solgte tarteletfyld for flere millioner kroner. Nu får myndighedernes seneste coronarestriktioner ham til at lukke restauranten fra på søndag.

Give: For omtrent et år siden var der lange køer på Torvet i Give og kæmpe efterspørgsel på Lasse Lindbergs tarteletfyld. Hans indsats som "tarteletkongen" gik i den grad viralt og holdt hans virksomhed kørende, selvom restaurationsbranchen var ramt af tvangslukninger.

Men der bliver ingen masseproduktion af hverken tarteletfyld eller andre retter, som skal kompensere for den tabte omsætning, efter at myndighederne onsdag aften indførte flere coronarestriktioner og opfordrede danskerne til at aflyse deres julefrokoster.

Det siger sig selv, at avancen på 30 procent af vores omsætning ikke kan afholde 100 procent af vores udgifter, herunder løn til syv fastansatte medarbejdere.

Lasse Lindberg, kok og ejer af Lindberg Dining

Det slog kokken fra Lindberg Dining, som er forpagter af Diagonalkroens køkken og restaurant, fast allerede få timer efter de kommende coronarestriktioner og anbefalinger blev meldt ud.

Annonce

I stedet har Lasse Lindberg valgt holde restauranten lukket fra på søndag. Han sender samtidig sine fuldtidsansatte hjem på en tidlig juleferie.

"Lindberg Dining Diagonalkroens økonomi er baseret på selskaber i vores fire selskabslokaler (cirka 70 procent af vores omsætning), restaurantdrift (cirka 20 procent af vores omsætning) og frokostordning til virksomheder (cirka 10 procent af vores omsætning). Det siger sig selv, at avancen på 30 procent af vores omsætning ikke kan afholde 100 procent af vores udgifter, herunder løn til syv fastansatte medarbejdere, og med tiltag og opfordringer til at aflyse sociale arrangementer, så er der ikke meget at fylde i selskabslokalerne resten af året," skriver Lasse Lindberg på Facebook.

Han vil selv sørge for, at virksomhedens frokostordninger kan opretholdes.

Ingen vilde tiltag på vej

I opslaget påpeger Lasse Lindberg, at hans virksomhed omsatte for tre millioner kroner i tarteletfyld og fragt. Det initiativ betød, at han frasagde sig hjælp til faste omkostninger og ejerløn.

De mange kunder samt landsdækkende medieomtale sikrede samtidig en stor værdi for virksomheden, som var med til, at der hurtigt kunne komme gang i hjulene igen.

Til gengæld gav det ikke en indtægt, der kunne holde Lindberg Dining fra at udskyde skat og moms, hvilket der var mulighed for.

- Derfor har vi som 8500 andre restauranter og hoteller benyttet hjælpepakke til udskudt skat og moms.

Men denne gang bliver der ikke sat nye initiativer i søen.

- Jeg afholder mig derfor denne gang fra vilde tiltag, som kan skabe økonomiske usikkerheder, og konsekvenser som ovenstående eksempel, siger Lasse Lindberg.

Han slutter opslaget af med at understrege, at han glæder sig til at åbne i det nye år, og at han er glad for den "enorme" opbakning, han oplever i hverdagen generelt.

- Ikke mindst til vores nytårs-takeaway-menu, som allerede er udsolgt, og som vi selvfølgelig laver.

Annonce

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Antallet af børn med forældre på kontanthjælp er næsten halveret på få år

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

VEJLE For abonnenter

'Sandvad er ved at grave sin egen grav': Det var ikke Udlændingestyrelsen, der opfordrede de vrede borgere til at droppe demonstrationerne - men hvem var det så?

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce