Annonce
Jelling

Underligt: Indrykning af vejchikaner skaber kaos i trafikken

Vejchikanerne på Jernbanevej er flyttet længere ind på midten af kørebanen for at skabe plads til cyklister. Foto: Anders Kynde
Der er ufatteligt lidt plads at komme rundt på, mener en læser, som undrer sig over placeringen af vejchikanerne på Jernbanevej i Jelling.
Annonce

Jelling: For få uger siden blev renoveringsprojektet på Stationsvej og foran Runecentret afsluttet.

Egentlig skulle et stykke af Jernbanevej også have været en del af projektet, idet der skulle lægges brosten på vejen. Men det blev droppet, da der ikke var flere penge i budgettet.

Til gengæld blev det ikke droppet at placere to nye vejchikaner på Jernbanevej - før og efter indkørslen til Stationsvej.

To vejchikaner, som oprindeligt var placeret helt ude ved kantstenen, men som senere er rykket længere ind på midten af vejen.

Det har fået en læser til at undre sig. Det er særligt ved de situationer, hvor der holder biler parkeret foran Jelling Pizza. Her kan der opstå trafikale udfordringer, når der både holder parkerede biler langs vejen og samtidig kommer biler kørende fra begge retninger, påpeger læseren.

-Der er ufatteligt lidt plads at komme rundt på, når der holder mange biler ved pizzamanden. Hvad var der i vejen med der, hvor vejchikanerne stod i forvejen? lyder spørgsmålet.

Annonce

Hensyn til cyklister

Det spørgsmål har vi stillet videre til Gitte Fuhr Thomsen. Hun er projektleder i Vejle Kommunes afdeling for Teknik & Miljø og har været med til at stå for renoveringsprojektet og placeringen af vejchikanerne.

- De chikaner, som var lavet først ude ved kantstenen, tog ikke hensyn til cyklisterne. Det betød, at når man kom som cyklist, kom man ind på midten af vejen, hvor bilerne kører. Ved at vi har rykket chikanerne ud på vejen, kan cyklister nu køre sikkert langs kantstenen, forklarer Gitte Fuhr Thomsen.

Det var da underligt

Vi kører for øjeblikket en serie om store og små spørgsmål i Jelling og omegn. Nok mest små, men vi udelukker ikke noget, for hvem ved i Jelling?

  • Er du faldet over noget, der undrer dig - et skilt, en vejføring, en grøft, et træ eller måske en ny runesten - så spørg løs.
  • Send dit spørgsmål til jelling@vafo.dk
  • Husk at medsende et billede af din iagttagelse. Så finder vi - måske - et svar.

At der opstår trafikale problemer på grund af parkerede biler foran pizzeriaet, bør ikke ske, mener hun. Derfor er der et nyt tiltag på vej.

- Jernbanevej bliver lavet om til en gade med parkeringszone. Det vil sige, at man kun må parkere de steder, hvor der er opmærkede parkeringspladser. Det bliver lavet henover sommeren, fordi vi gerne vil af med de biler, der parkerer foran pizzeriaet, siger Gitte Fuhr Thomsen.

Når der holder biler parkeret foran pizzeriaet, kan der opstå kaotiske situationer, hvis der samtidig kommer biler fra begge retninger. Foto: Anders Kynde

- Under alle omstændigheder er det faktisk ikke lovligt at parkere der, fordi det er i et t-kryds, men det gør folk alligevel. For at understøtte det, laver vi en parkeringszone, som betyder, at bilister kun må parkere, hvor der er opmærkede båse, uddyber hun.

Hvor skal pizzeriaets kunder så parkere?

- Der er parkeringspladser lige ved siden af. Både lige før og efter stationen og ved Runecentret, så der er egentlig masser af parkeringspladser, man skal bare lige gå nogle ekstra meter, siger Gitte Fuhr Thomsen.

Hele renoveringsprojektet var budgetteret til 6,6 millioner kroner.


Under alle omstændigheder er det faktisk ikke lovligt at parkere der, fordi det er i et t-kryds, men det gør folk alligevel.

Gitte Fuhr Thomsen, projektleder i Vejle Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce