Annonce
Vejle

Underviserne ude i kulden: Elever låste skole af i protest mod nedskæringer

Eleverne på Rosborg Gymnasium havde onsdag morgen lukket skolen af for alle ansatte, for at protestere mod regeringens besparelser på uddannelsesområdet. Foto: Mette Mørk

Eleverne på Rosborg Gymnasium havde onsdag morgen lukket alle skolens ansatte ude for at vise deres utilfredshed mod regeringens nedskæringer på uddannelsesområdet.

Vejle: Over hovedindgangen til Rosborg Gymnasium hænger der onsdag morgen et stort banner, hvor der står "Nej tak til besparelser". Ved siden af hænger der et med teksten "Mindre skæring, mere læring." Eleverne på Rosborg er utilfredse med regeringens planer om nedskæringer, og derfor har de denne morgen lukket skolen af.

Næstformand i elevrådet Nicolai Holck er en af de elever, som har været med til at planlægge demonstrationen, som har været en hemmelighed for både elever og ansatte.

- Vi gør det her, fordi vi gerne vil vise vores utilfredshed for nedskæringerne. Det er ikke for sent at råbe, og da vi er et stort gymnasium, håber jeg også, at det vil blive hørt, siger Nicolai Holck som til dagligt går i 3.g.

Rektor på Rosborg, Hanne Hautop er blandt de ansatte, som må stå ude i kulden og vente på, at eleverne vil lukke dem ind igen. Men selvom det er lidt koldt, så er hun glad for elevernes aktion.

- Jeg synes det er fint, at de forsøger at få skabt noget opmærksomhed. Vi står overfor nogle besparelser, og jeg er enig med eleverne i, at det ikke er godt nok, siger Hanne Hautop.

Annonce

Vi gør det her, fordi vi gerne vil vise vores utilfredshed med nedskæringerne. Det er ikke for sent at råbe, og da vi er et stort gymnasium, håber jeg også, at det vil blive hørt.

Nicolai Holck, næstformand i Rosborgs elevråd
Rektor på Rosborg Gymnasium, Hanne Hautop var også en af dem, som måtte stå ude i kulden. På trods af det var hun glad for elevernes protester, som hun er meget enig i. Foto: Mette Mørk

Lærerne støtter protesten

Da lærerne på Rosborg må sande, at de ikke får lov til at undervise i første lektion, trækker de over i Sundhedshuset og ind i varmen. Men selvom lærerne går glip af en undervisningslektion, er de generelt positive overfor elevernes handling.

- Jeg synes det er rigtig godt, at eleverne interesserer sig for deres vilkår. At de demonstrerer på en god og demokratisk måde, bakker jeg meget op om, siger Claus Due, som underviser i historie og naturgeografi på Rosborg Gymnasium og ligesom mange andre lærer, står inde i varmen.

Claus Due er også stolt over, at så stor en skole kan samle sig og i fællesskab forsøge at gøre en forskel.

- Eleverne viser, at de ikke vil acceptere dårligere uddannelsesforhold, og de gør det ikke kun for dem selv, men også for fremtidens elever, siger Claus Due.

Nicolai Holck har mærket lærernes opbakning, og selvom han er ked af at udelukke dem, så ser han det som den eneste udvej.

- For os elever var det nemmeste at lukke lærerne ude, for på den måde får vi mest opmærksomhed. Det ville ikke have samme effekt, hvis undervisningen kunne fortsætte om normalt, siger Nicolai Holck, som synes der er en god stemning blandt de demonstrerende elever og håber, at deres opråb vil blive hørt.

Eleverne åbner dørene igen klokken 9.40, hvor alle ansatte igen får lov til at komme ind i varmen.

Lærerne på Rosborg trak over i Sundhedshuset og ind i varmen, da de måtte sande, at de ikke fik lov til at undervise i første lektion. Foto: Mette Mørk
Selvom lærerne var ærgerlige over, at de ikke fik lov til at undervise, så bakkede de op om elevernes aktion. Foto: Mette Mørk
Demonstrationen var en hemmelighed for både elever og ansatte, og derfor var det også nogle forvirrede unge, som mødte op onsdag morgen. Da de fleste af dem blev bekendt med situationen, bakkede de op og blokerede døren ind til skolen. Foto: Mette Mørk
Demonstrationen var en hemmelighed for både elever og ansatte, og derfor var det også nogle forvirrede unge, som mødte op onsdag morgen. Da de fleste af dem blev bekendt med situationen, bakkede de op og blokerede døren ind til skolen. Foto: Mette Mørk
Demonstrationen er blandt andet iværksat af skolens elevråd, og de håber, at eleveernes opråb vil blive hørt og taget seriøst. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce