Annoncørbetalt indhold

Undgå at blive snydt, når du handler brugt på nettet, med denne guide

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Man skal være påpasselig, når man handler brugt på nettet, for eksempel på Den Blå Avis, Facebook Marketplace eller Gul og Gratis. På sidstnævnte kan du sende pakker i DK med pakkeposten ved hjælp af labels fra Dao, GLS og Bring. Det er altid til billige priser og meget brugervenligt, når du skal sende pakker med Dao, GLS eller Bring.


Annonce

Men som sagt er det ikke alle, der sender pakker, selvom de annoncerer med en vare. Derfor er det godt at gøre sig selv det klart, hvilke gode råd, der findes, når man handler med brugte varer på nettet. Derfor har denne artikel til formål at give dig en kort og overskuelig gennemgang af disse gode råd, så du kan undgå at blive snydt, når du handler brugt online.


Gode råd, når du handler brugt på nettet


Først og fremmest er det vigtigt, at du holder hovedet koldt og bruger din sunde fornuft, når du handler online. Hvis noget er for godt til at være sandt, ja, så er det nok for godt til at være sandt. Derudover kan du med de følgende tips og tricks gøre dig så sikker, som det nu er menneskeligt muligt, for ikke at blive taget ved næsen – noget, der kan irritere og frustrere folk i næsten uhørt grad.


Du skal undersøge den person, der sælger til dig, omhyggeligt. Er der mange eller sparsomme informationer at finde om personen, for eksempel? Hvis det første er tilfældet, er det langt mindre sandsynligt, at du bliver taget ved næsen, hvorimod sparsomme oplysninger ofte indikerer lyssky aktivitet. Telefonnummeret er det absolutte minimum af hvad, man kan forvente af informationer, og det er dét, du skal tjekke på fx krak.dk for at sikre dig, at personen er, hvem personen angiver sig for at være.


Hvis det overhovedet er muligt, så tjek, hvad andre har sagt om sælgeren i form af brugeranmeldelser eller anden feedback på tidligere salg.


Pas særligt på med fjernhandel. Det er altid en fordel at besigtige varen, inden man køber. Derfor er det altid at foretrække, at man køber lokalt. Hvis dette ikke er muligt, kan man, hvis man ellers føler sig nogenlunde sikker på sælgerens oprigtige intentioner, foreslå at betale halvdelen forud og halvdelen, når varen er modtaget.


Hvis du kan få oplysninger på skrift, er det optimalt, særligt hvis du køber dyrere ting. Prøv også at få skaffet en original kvittering, hvis muligt, især hvis varen er under to år gammel.


Sørg for at betale enten med MobilePay eller med kreditkort på en terminal. Disse kan tilbageføres til banken, hvis du bliver snydt. Banken har til gengæld ingen muligheder for at hjælpe dig, hvis du betaler kontant eller med kontooverførsel.


Inspicer varen omhyggeligt. Hvis ikke fysisk, så i form af billeder. Vær ikke bange for at bede om retvisende fotografier af varen, så du køber på et oplyst grundlag.


Med disse råd er du godt klædt på til at handle med brugte varer online. Husk altid at bruge din sunde fornuft og være skeptisk, hvis noget virker for godt til at være sandt. Husk også, at du kan sende pakker med Dao, GLS og Bring hurtigt og ubesværet til gode priser.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.