Annonce
Vejle

Undrer du dig også? - Huller i Nørreskoven har en god forklaring

Der er ryddet ud på bakker op mod stadion - og det er der ifølge Vejle Kommune en god grund til. Foto: Kaare Johansen
Kommunens skovfolk har haft travlt på de stejle bakker i kanten af Nørreskoven. Det er nødvendigt at tynde ud, siger forstkandidat Lars -Bo Lykke Christensen.

Vejle: Der er blevet luft mellem træerne på de stejle bakker op mod Vejle Stadion

Det kan enhver forvisse sig om, når man i disse måneder kaster et blik på skrænten omkring Østerbrogade, Roms Hule og Horsensvej.

Skrænten er nemlig knap så skovklædt som tidligere. Mange træer har måttet lægge sig til hvile efter mødet med en motorsav. Og det har en af avisens læsere undret sig over:

Annonce

"Hvorfor er der fældet så mange træer ?", vil Jan Skadsberg gerne vide.

Avisen har hentet forklaringen fra forstkandidat Lars-Bo Lykke Christensen - driftskoordinator med ansvar for kommunens skove.

- Vi er nødt til at fjerne dårlige træer både af hensyn til, at folk skal kunne færdes sikkert på stien nedenfor, og for at sikre, at andre træer kan vokse sig store. Samtidigt er det med til at sikre lys til underskovens urter og buske, der er vigtige for et levende og velfungerende skovbryn, siger forstkandidaten.

Driver 1000 hektar skov

Lars-Bo Lykke Christensen er helt med på, at det kan virke voldsomt, når kommunen rykker ud med motorsavene:

- Vi har 1000 hektar skov at passe. Derfor kommer vi kun forbi en gang hver femte eller tiende år i den almindelige skovdrift, siger forstkandidaten som forklaring på, at skovfolkene er nødt til at rydde godt ud, så de ikke skal tilbage og forstyrre hvert år.


Nørreskoven er fredsskov - så alene af den grund vil der altid være skov på skrænterne omkring Roms Hule.

Lars-Bo Lykke Christensen - forstkandidat


Det er nødvendigt med lys og luft til træer og skovbundens urter og buske. Derfor har motorsavene høstet de seneste måneder. Foto: Kaare Johansen

Samtidigt forsikrer han, at den bynære skov bestemt ikke forsvinder:

- Nørreskoven er fredsskov - så alene af den grund vil der altid være skov på skrænterne omkring Roms Hule. Men den skal passes, og især når det gælder selve skovbrynet, er det vigtigt at rydde godt ud, så der kan komme lys til skovbunden, siger Lars-Bo Lykke Christensen.

Annonce

Rågereder udsætter fældning

Torsdag 6. maj skulle motorsavene have været i gang på skråningen mellem Bøgomvej og Roms Hule. Her var planen at fælde en række træer. Men rågerne har bygget reder i træernes toppe i løbet af marts - og derfor har kommunen været nødt til at udsætte arbejdet til efteråret:

- Loven forbyder, at vi fælder træer, hvor fugle ruger. Derfor må vi vente til efteråret. Nu  regulerer vi rågebestanden på anden måde, fordi rågerne larmer og generer naboerne. I  september vender vi så tilbage for at tynde ud i træbestanden - til den tid kan vi gøre det uden at bryde loven,  siger forstkandidaten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce