Annonce
Kultur

Ung dansk forfatter modtager Enquists-pris

Caroline Albertine Minor - 30 år og midt i en succes.

Caroline Albertine Minor er i forvejen nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Annonce

Bøger: Novellesamlingen "Velsignelser", skrevet af Caroline Albertine Minor, er en af årets mest interessante bøger. Forleden blev forfatteren tildelt P. O. Enquist-prisen for bogen.

I forvejen er Caroline Albertine Minor nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris som en af to danske forfattere (Vita Andersen er den anden).

esuden er "Velsignelser" allerede tildelt Michael Strunge-prisen og Danske Skønlitterære Forfatteres pris "Den svære toer". Romanen er også nomineret til Montanas Litteraturpris og Politikens Litteraturpris. Forfatteren har også modtaget Statens Kunstfonds treårige Arbejdslegat.

Caroline Albertine Minor er 30 år. Hun er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede i 2013 med romanen "Pura Vida", der i 2018 blev fulgt op af novellesamlingen "Velsignelser".

Samlingen har sorg, savn og venskab som tema. I en række forholdsvis korte noveller fortæller Caroline Albertine Minor historier om en række mennesker, der i vidt forskellige miljøer oplever savn, adskillelse, ensomhed - og kærlighed.

?Velsignelser? - en novellesamling med sorg, savn og mennesker som tema.
Annonce

Elegant komponeret

O. Enquist-prisen er en skandinavisk litteraturpris. Den blev indstiftet af forfatteren Per Oluf Enquists svenske forlag, Nordstedts Forlag, hans udenlandske forlag og bogmessen "Bok och Bibliotek" i Göteborg på forfatterens 70-års fødselsdag i 2004.

Prisen uddeles årligt til "En yngre forfatter på vej ud i Europa med stor vægt på forfatterens seneste udgivelser", som der står i fundatsen.

Motiveringen for at tildele Caroline Albertine Minor prisen, formulerer juryen således: P. O. Enquist pris 2018 går til Caroline Albertine Minor for, at hun med stor præcision blotlægger sine hovedpersoners sammensatte følelser og relationer i elegante og bevægende kompositioner. Omdrejningspunktet i "Velsignelser" er sorgen og tabet som en bestanddel af det almindelige liv. Novellernes eksistentielle tyngde afbalanceres mesterligt af stilistisk lethed og sikkerhed. Med dette viser Caroline Albertine Minor allerede med sin anden bog et internationalt format".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce