Annonce
Erhverv

Ung elektriker har startet eget firma

29-årige Jonas Tang Meiniche har etableret sig som autoriseret el-installatør med sit firma Meiniche Teknik. Foto: Mikael Lund
29-årige Jonas Tang Meiniche fra Brande har oprettet firmaet Meiniche Teknik.
Annonce

Brande: Midt under de hidtil hårdeste corona-restriktioner er 29-årige Jonas Tang Meiniche fra Brande sprunget ud som selvstændig elektriker.

Sit firma har han valgt at kalde Meiniche Teknik, og sin unge alder til trods har han faktisk allerede tanket en hel del erfaring. Jonas, der oprindeligt er fra Engesvang, kom i lære som elektriker hos Midtjysk Elcenter i Ikast, hvor han blev udlært i 2012. Efterfølgende blev han ansat hos installatørfirmaet A. Søndergaard A/S i Brande, og sideløbende tog han fat på at uddanne sig til autoriseret elinstallatør.

Det foregik på deltid over tre år ved siden af fuldtidsjobbet, og uddannelsen består af i alt otte moduler, som alle afsluttes med en eksamen, som skal bestås. Udover det ugentlige skolebesøg i Århus gav det en masse hjemmearbejde, så det var en stor lettelse, da den sidste eksamen var i hus og autorisationen hjemme.

På trods af corona-pandemien ser Jonas Meiniche tidspunktet som det helt rigtige at starte for sig selv på. Der er god efterspørgsel og generelt fuld gang i hele håndværkerbranchen, oplever han.

Noget af det, der især er stor efterspørgsel efter, er alarmer og videoovervågning, som kan være med til at skabe øget tryghed i hjemmet, men også intelligent boligstyring vinder mere og mere indpas, forklarer han videre.

Annonce

Selvbygger

Sammen med sin hustru Rikke, som tidligere var ansat i Nordea i først Give og siden Brande, men nu er ansat i Handelsbankens lokale filial, flyttede Jonas fra Ikast til Brande i 2016 i et nybygget hus på Fyrrevænget på knap 200 kvadratmeter, som parret selv havde været med til at tegne. Jonas stod selv for byggeriet, og han er ikke sikker på, at det nødvendigvis var sidste gang; det kræver bare lige den helt rigtige byggegrund.

Parret har to sønner på halvandet og tre år, som går i henholdsvis dagpleje og børnehave, men det har ikke afholdt Jonas fra at gå solo i stedet for at vælge det sikre.

- Jeg synes, det er spændende og udfordrende at være selvstændig. Man har selv fingeren på pulsen, forklarer han. Desuden ser han det som en klar fordel for kunden, at det er den samme person, der har givet tilbud på opgaven, som også udfører den efterfølgende.

Helt konkret har Jonas Meiniche sikret sig entreprisen på el-arbejdet i forbindelse med opførelsen af BM Invests kommende boliger på Nordlundvej, men han løser både opgaver for private og erhvervskunder. Og skulle antallet af opgaver overstige antallet af timer i døgnet, har han lavet en aftale med en lokal kollega, han kan trække på.

Jonas Meiniche afviser imidlertid ikke, at det på lidt længere sigt kan blive aktuelt at ansætte en eller flere medarbejdere i firmaet, men der er han – efter halvanden måned som selvstændig – ikke helt nået til endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Ny legeplads på Gyvelborg

Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce