Annonce
Hedensted

Ung købmand har sagt farvel til Lidl for at blive købmand i Daugård

Allan Hedegård Bülow har sagt ja til at være Daugårds nye købmand. Arkivfoto

Både købmanden og første portion af pengene til at genåbne dagligvarebutikken i Daugård er fundet.

Daugård: Drømmen om at bevare en dagligvarebutik i Daugård er rykket et stort skridt nærmere. Ved et borgermøde med omkring 200 deltagere tirsdag aften, kunne arbejdsgruppen både præsentere den nye købmand og modtage de første økonomiske tilsagn, der skal gøre det muligt at genåbne den lukkede butik.

Den nye købmand bliver 30-årige Allan Hedegaard Bülow fra Hedensted, der har valgt at sige en stilling som butikschef i den kommende Lidl i Hedensted op til fordel for det selvstændige liv som købmand under Dagrofas vinger i Daugård.

Allan Bülow har været fire års i Kiwi i Løsning og har arbejdet tre måneder hos Lidl og stod til at blive butikschef i flagskibsbutikken i Hedensted, der åbner i 2018. I stedet bliver han købmand i Daugård.

Købmand i Daugård

Foreningen Vores Købmand i Daugård er skabt for at skabe rammerne for den nye købmand i Daugård.Dette er både i form af nyt inventar og istandsættelse af butikken ved hjælp af frivillige kræfter.

Foreningen vil hen over den kommende måned forsøge at stable minimum en halv million kroner, men allerhelst en million kroner på benene til det arbejde.

Købmand vigtig for huspriser

Der mangler dog startkapital til at købe nyt inventar og køleelementer. Og der mangler frivilligt knofedt til at friske den nuværende købmandsbutik op.

Mødet handlede derfor i endnu højere grad om at få mobiliseret Daugårds borgere.

- Vi ved fra en undersøgelse blandt mere end 100 ejendomsmæglere, at udsigten til at miste sin købmand i en by koster stort prisfald i huspriserne. Så der er også sund økonomisk fornuft for os i at kæmpe for at bevare købmanden, sagde Henrik Narud, som er en del af den arbejdsgruppe, der har arbejdet for at bevare købmanden.

Annonce

Andele til salg

Og allerede inden aftenen var omme, havde den ny bestyrelse for foreningen Vores Købmand i Daugård fået tilsagn på knap en kvart million.

Ydermere gav Daugård IF også tilsagn om et lån på 198.000 kr. fra foreningens pulje Finansstøtterne. Helt konkret er der brug for minimum en halv million kroner og allerhelst en million kroner for, at projektet kan blive bæredygtigt. Penge, som vil forsøges rejst ved at sælge andele á minimum 1.250 kroner pr. person, virksomhed eller lokalforening.

- Vi har gjort det før, og vi tror på det, sagde Henrik Narud, der sammen med Mads Damgaard Mortensen, Jan Hermansen, Jacob Pedersen og Jacob Ejs udgør den nye forenings bestyrelse.

Som suppleanter blev valgt Thomas Larsen og Tina Munkebo Jensen. Revisor bliver Kirsten Sejrø.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce