Annonce
Erhverv

Ung kurder får en chance på apoteket i Nørre Snede

Nr. Snede Apotek har fået ansat den syriske Haqi Omar i et seks måneders forløb. Den unge kurder har en uddannelse fra sit hjemland, men han skal gennem et praktikforløb og en eksamen at blive godkendt som farmakonom her i landet. Foto: Morten Pape
Den 31-årige kurder Haqi Omar fra Syrien er i praktik på apoteket i Nørre Snede.
Annonce

Nr. Snede: Da den i dag 31-årige kurder Haqi Omar for fire år siden flygtede fra det krigshærgede Syrien til Danmark, ville han gerne fortsætte med sit arbejde som farmakonom på et dansk apotek. Umiddelbart var det ikke let, men det er nu lykkedes. Ejeren af apoteket i Nørre Snede, Danji Bhanderi - der også driver apotekerne i Uldum, Tørring og Havneapoteket i Vejle - vil gerne give Haqi Omar mulighed for at få fodfæste, og den unge kurder er nu i et praktikophold på apoteket i Nørre Snede.

- Fra februar tager Haqi Omar hul på et seks måneders forløb, og han skal til farmakonom-eksamen i august. Haqi er fagligt dygtig og har en farmaceut-uddannelse fra Syrien, men det er et spørgsmål om at få anerkendt uddannelsen og få godkendt papirerne. Lægemiddelstyrelsen har vurderet, at efter et halvt års praktik og en eksamen kan han blive farmakonom herhjemme. Han skal blandt andet lære om dansk lovgivning og receptreglerne, fortæller Danji Bhanderi.

Det er ikke et tilfælde, at netop Danji Bhanderi sagde ja til at få Haqi Omar i praktik. Danji Bhanderi kender selv alt til det med at skulle falde til i et nyt land. Danji Bhanderi er af indisk herkomst, men født i Kenya og uddannet i London, og han har boet 33 år i Danmark, hvor han ud over at være en meget driftig apoteker også har været meget engageret i nødhjælpsarbejde blandt andet som udsendt af Danida til Tanzania, Unicef til Bangladesh og Røde Kors til Somalia.

Danji Bhanderi har udgivet en erindringsbog "Mit Danmark", og den bog har Haqi Omar læst.

Ejeren af Nr. Snede Apotek er den kendte apoteker Danji Bhanderi (til højre), der her taler med Haqi Omar. Foto: Morten Pape
Annonce

Fik en chance

- Det er dejligt, at Danji har givet mig en chance ved at tage mig i praktik. Jeg er meget motiveret, og jeg vil gerne finde et arbejde indenfor mit fag, siger Haqi Omar.

Han kommer fra den nordlige del af Syrien - et område, der blev ramt af hårde kampe, da tyrkiske tropper indledte en offensiv mod kurderne i efteråret.

- Det er svært at forlade sit land og sin kultur, men det skal prøves, siger Haqi Omar. Han taler allerede et glimrende dansk, og det næste halve års tid vil han få masser af kundekontakt på apoteket i Nørre Snede. Den 31-årige kurder bor i Vejle og kommer til Nørre Snede med bus. Han er ugift, men han er ikke uden familie, idet hans tre brødre også bor i Vejle.

Når den afsluttende eksamen er på plads, har Danji Bhanderi stillet den unge kurder i udsigt, at han kan arbejde videre i mindst en måned, og derefter vil man vurdere personalebehovet, og om det er muligt at fastansætte Haqi Omar.

- Det er dejligt, at Danji har givet mig en chance ved at tage mig i praktik, siger Haqi Omar. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce