Annonce
Hedensted

Ung kvinde fra Horsens er ny præst i Hedensted: Starter med at gå på barsel

Helene Vinther Emdal Hay bliver ny sognepræst i Hedensted og St. Dalby sogne. Privatfoto
Den 31-årige Helene Vinther Emdal Hay er af menighedsrådet i Hedensted Sogn blevet udpeget som den nye sognepræst ved Hedensted og St. Dalby Kirker. Hun er blevet valgt, selv om hun kort inde i sin embedsperiode skal på barsel.
Annonce

Hedensted: Hedensted Sogn har ledt efter en ny sognepræst siden Thea Køllgaard Olsen opsagde sin stilling tidligere på året. Hendes afløser er nu fundet. Der er tale om den 31-årige horsensianer Helene Vinther Emdal Hay. Hun har været sognepræst i tre et halvt år og kommer fra en vikarstilling ved Sønderbro Kirke i Horsens. Hun har desuden erfaring fra lignende vikarstillinger på Djursland, i Vejle, Hylke, Låsby og Stilling. Embedet som sognepræst i Hedensted er hendes første faste stilling. Hun bor med mand og barn i Horsens, og hun er faktisk blevet ansat, selv om der er en familieforøgelse på vej. Helene Vinther Emdal Hay og hendes mand venter barn nummer to om et par måneder, og det hverken kunne eller ville hun lægge skjul på ved ansættelsessamtalen.

Annonce

Graviditet er en del af pakken

- Det er klart, at min graviditet var en del af pakken, hvis de valgte mig, og det gjorde de heldigvis. Jeg føler virkelig, at Hedensted er et helt perfekt match, og jeg glæder mig rigtig meget til at tilbringe mange år som sognepræst i Hedensted, siger hun.

- Det er helt perfekt for mig og min familie lige nu med en fast stilling tæt ved vores bopæl, efter jeg i et par år at have kørt rundt i en radius af 60-70 kilometer til diverse vikarstillinger. Men det har givet mig en fantastisk ballast, idet jeg synes, jeg har prøvet det hele - både som præst på landet og i større og mindre byer, så jeg føler mig rigtig godt rustet til stillingen i Hedensted, siger hun.


Det er klart, at min graviditet var en del af pakken, hvis de valgte mig, og det gjorde de heldigvis. Jeg føler virkelig, at Hedensted er et helt perfekt match, og jeg glæder mig rigtig meget til at tilbringe mange år som sognepræst i Hedensted.

Helene Vinther Emdal Hay, ny sognepræst ved Hedensted og St. Dalby Kirker


Hun er ansat i embedet pr. 1. oktober og bliver indsat som sognepræst i Hedensted Kirke søndag 4. oktober. 18. oktober går hun så på barsel. Der skal så ansættes en vikar for den nye sognepræst ret hurtigt efter hendes tiltrædelse. Formanden for menighedsrådet, Kjell Laursen, forklarer om baggrunden for, at man har valgt Helene Vinther Emdal Hay som ny sognepræst i Hedensted.

Annonce

Formand: - Hun er den rigtige person

- For det første må man jo ikke diskriminere på grund af graviditet, og for det andet, så er vi overbeviste om, at Helene er den helt rigtige person for sognet. Hun har de rigtige egenskaber, og vil blandt andet kunne gøre rigtig meget i forhold til at trække børn og unge ind i sognets aktiviteter. Så vi glæder os til at se hende både før og efter hendes barsel, siger Kjell Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce