Annonce
Erhverv

Ung landmand er af den gamle skole

Simon Tang Nielsen er kommet godt fra start som kvægbonde på Klinkvej i Give. Han krydser dele af sit sortbrogede kvæg med røde køer for at få mere robuste dyr. Foto: Carsten B. Grubach
Simon Tang Nielsen på Klinkvej er en atypisk ung mælkeproducent. Så atypisk, at han nu er indstillet som en af fire kandidater til titlen "Årets unge landmand"
Annonce

Langelund: På Klinkvej bor en ung landmand, der på mange måder skiller sig ud fra mængden.

Det er ikke det, at han både er gift og lykkelig gift, der gør ham atypisk. Det er heller ikke det, at han er landmand og alligevel er lykkelig, der gør ham atypisk, selv om det begynder at snerpe.

Men det er den kendsgerning, at han ikke ønsker at udvide sin bedrift, der skiller ham ud fra de fleste andre unge landmænd. Og så måske det, at han etablerede sig som selvstændig landmand som 23-årig.

I dag er han 25 år og driver sin ejendom på Klinkvej 34 på andet år. Han har 140 malkekøer med opdræt og driver ejendommens 65 hektar og yderligere 65 forpagtet med græs og majs til foder samt lidt korn til salg.

Han stammer fra en kvægejendom ved Struer og har sådan set aldrig været i tvivl om, at han ville være mælkebonde. Han er uddannet som agrarøkonom fra Bygholm Landbrugsskole i 2015.

På det tidspunkt kunne han været taget hjem til Struer og arbejdet på den fædrende gård med henblik på at overtage den og drive den videre. Men ejendommen er ved at være nedslidt og skal økonomien hænge sammen efter en modernisering, skal dyreholdet udvides til op mod 300 køer.

Det passer ikke til Simon Tang Nielsen temperament, så han ledte videre og fandt ejendommen på Klinkvej. Han havde sparet en hel del penge sammen, så det lykkedes at få finansieret handelen, selv om banker ikke er meget for at tage landbrugskunder ind.

Ejendommen var i orden, da Simon Tang Nielsen overtog så alt har fungeret fra starten. Det var i tørkeåret 2018, men der var ensilage nok på ejendommen, så tørken ikke blev særlig mærkbar.

Han er ikke interesseret i at udvide bedriften, for det vil betyde, der skal ansættes flere folk. I dag er bedriften af en størrelse, så han kan passe den sammen med en landbrugselev. Han er ikke interesseret i at ende som driftsleder på en stor ejendom. Han vil, rent bogstaveligt heller selv i marken end sidde bag et skrivebord.

Titlen som "Årets unge Landmand" finder sin vinder blandt fire kandidater, når Landbrug & Fødevarer holder delegeretmøde 6. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce