Annonce
VB

Ung VB-angriber: Udlands-skiftet kommer, når det kommer

Wahid Fagir (nummer to fra venstre) er ny mand i VB's førsteholdstrup, efter han som blot 16-årig er trukket op fra ungdomsafdelingen. Foto: Mette Mørk
16-årige Wahid Fagir er ny mand i Vejle Boldklubs førsteholdstrup, og han satser på, at foråret 2020 giver debut på klubbens bedste hold.
Annonce

Vejle: I løbet af det seneste halve år er Wahid Fagirs navn ad flere omgange kædet sammen med fine udenlandske fodboldadresser.

Engelske Leicester, italienske Inter og hollandske Ajax er blot nogle af de klubber, som i al fald på rygtebørsen viser interesse for den blot 16-årige VB-angriber.

Foreløbig er der dog ikke sket noget på den udenlandske front. Lidt anderledes forholder det sig på den danske. Wahid Fagir skiftede i vinterpausen VB’a ungdomsafdeling ud med en plads i klubbens førsteholdstrup. I den kommende halve år spiller han på en såkaldt trainee-kontrakt, mens han til sommer og to et halvt år frem er på en helt almindelig fuldtidsaftale.

Men om Wahid Fagir spiller kontrakten til ende, virker dog yderst tvivlsomt med den udenlandske interesse, der angiveligt er for hans signatur.

- Jeg tager det roligt. Nu handler det om Vejle, og så skubber jeg det andet lidt i baggrund, siger Wahid Fagir og fortsætter:

- En aftale med en udenlandsk klubber kommer, hvis den kommer.

Den udenlandske interesse afhænger ifølge Wahid Fagir af én eneste ting; præstationerne.

- Spiller jeg godt, og bliver min udvikling ved med at gå den rigtige vej, så sker der på et tidspunkt måske noget. Derfor er det langt henad vejen op til mig selv, siger han.

Fysisk kan jeg godt være med. Jeg er en fysisk stærk spiller, men tempoet er min største udfordring.

Wahid Fagir, VB-angriber

Annonce

Satser på forårs-debut

Wahid Fagir, der er med omkring det danske U17-landshold, er ikke helt ny i forhold til førsteholds-fodbold i Nørreskoven.

Allerede i sommer trænede han med førsteholdstruppen, og han fik sine første minutter, da han kom på banen i én af sommerens testkampe; den mod Silkeborg.

Siden røg han retur til ungdomsafdelingen og spillede efteråret på klubbens hold i U19 Ligaen.

Dér kommer han muligvis også til at spillede i al fald dele af den kommende halvsæson.

- Vi har ikke talt om det, men jeg ser da som en oplagt mulighed, hvis ikke jeg skal spille på førsteholdet, siger Wahid Fagir.

Og umiddelbart virker vejen forholdsvis lang for en gut på blot 16 et halvt år med et halvt år tilbage af tiden som U17-spiller.

- Jeg håber, jeg på et eller andet tidspunkt får chancen for at vise mig frem, og mit mål er da, at jeg i løbet af foråret i et eller andet omfang skal spille med, siger han.

Annonce

Bedre til det hele

Forskellen på ungdoms- og senior-fodbold er dog stor, og Wahid Fagir peger på specielt én ting, som kræver tilvænning. Det er tempoet, som på seniorniveau ligger en del over det, Wahid Fagir kommer fra.

- Fysisk kan jeg godt være med. Jeg er en fysisk stærk spiller, men tempoet er min største udfordring, vurderer han.

Udover den fysiske styrker mener Wahid Fagir selv, at forcerne er evnen til at lave mål og et stort løbepensum.

- Jeg har vist, at jeg kan lave mål og afgøre fodboldkampe, men jeg ved godt, at jeg stadig har meget at lære og et eller andet sted skal blive bedre til det hele, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce