Annonce
Sport

Ungarer er klar til at rykke sine møbler ind i en lejlighed i Haderslev og sine støvler ind i SønderjyskE’s startopstilling

Dániel Prosser scorede sit første SønderjyskE-mål få sekunder efter indskiftningen mod Viborg. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Daniel Prosser skal veksle sin drømmedebut til en serie af gode præstationer for at overbevise SønderjyskE om, at klubben skal udnytte købsoptionen på den ungarske lejespiller. Kantspillerens udfordring kan blive fysikken i den danske superliga.

Fodbold: Daniel Prosser bor stadig på hotel.

SønderjyskE’s nye ungarer har fået en lejlighed i Haderslev, men da JydskeVestkysten taler med ham fredag middag, venter han stadig på sine møbler fra hjemlandet, inden han sammen med sin kæreste kan flytte ind i sit nye hjem.

Han venter også på at flytte ind i startopstillingen hos sin nye klub.

Annonce

Sidstnævnte kommer med stor sandsynlighed til at ske allerede mandag aften i Odense.

OPTAKT

Fodbold, superligaen

Mandag klokken 19.00: OB-SønderjyskE

Formodet startopstilling: Lawrence Thomas - Emil Holm, Stefan Gartenmann, Duplexe Tchamba, Marc Dal Hende - Emil Kornvig, Victor Mpindi, Mads Albæk - Daniel Prosser, Abdulrahman Taiwo, Rilwan Hassan

TV: TV3 Sport

JV tipper: 1-1

Daniel Prosser skulle blot bruge en halv time på at overbevise publikum i Haderslev om, at SønderjyskE formentlig har set rigtigt ved at hente kantspilleren til Danmark. Et lynhurtigt mål, dybdeløb og flere gode aktioner viste, at ungareren har potentialet til at blive fast mand på superligaholdet.

Og spørger man ungareren selv, er han også klar til at veksle lejeopholdet til sommer for i stedet at blive fast beboer hos SønderjyskE.

- Mit mål for sæsonen er at hjælpe klubben til dens målsætning, og så håber jeg, at jeg kan fortsætte her efter sæsonen. Der er en købsoption, så vi må se, hvad der sker, siger Prosser, der har kontrakt med MTK Budapest til sommeren 2023.

Gensyn med Boris

Ungareren er for anden gang i sin karriere hentet til en klub, der har hans tidligere træner på det ungarske U/21-landshold som cheftræner.

Michael Boris ved, hvad han får fra Prosser.

- Han er hurtig, og han løber dybt. Han er to-fodet og kan skyde både med venstre og højre. Nogle gange er han for selvisk, men i øjeblikket har vi brug for det. Vi skal begynde at skyde på mål, siger SønderjyskE-træneren.

- Han bliver bedre, fordi han er blevet ældre, så han ser tingene bedre. Han er en god spiller.

Daniel Prosser nåede kun lige at sparke sin ind i bevidstheden hos SønderjyskE-fansene, inden superligaen gik på pause for at vige for landskampe. Det har givet Prosser en god træningsperiode med sit nye hold.

- Jeg har haft mulighed for at lære holdet bedre og bedre at kende dag for dag. Både personligt, men også med hvad det er, træneren vil have taktisk. Så det har været en god uge til at udvikle sig.

Og Prosser skal tage et skridt frem i karrieren med skiftet til SønderjyskE, efter at han var blevet reserve hos MTK Budapest.

- Da Michael var træner, spillede jeg næsten som starter hver gang. De købte en ny spiller, og den nye træner havde nogle andre idéer og ville have en anden type spiller. For mig er det ikke et problem, for jeg er endt hér, og det er jeg glad for, understreger han.

- Jeg kan godt lide den tyske stil med at træne hårdt i løbet af ugen og udvikle sig fysisk, taktisk og mentalt hver dag.

- Jeg kender hans idéer og hans type fodbold og ved, hvad han vil have fra spillerne på banen. Jeg tror, det er derfor, jeg er her. Fordi jeg forstår hans idéer. Så derfor vil jeg også bevise, at jeg har lyst til at være her.

- Jeg kan godt lide hans tilgang til træningen. Han forlanger mere af en hver eneste dag, så der er mulighed for at udvikle sig her. Vi arbejder også meget med den fysiske træner, Yannick Durand, så vi prøver at blive bedre. Jeg håber, resultaterne også kommer i kampene.

Annonce

Råd fra tidligere OB'er

Da SønderjyskE meldte sin interesse, begyndte Daniel Prosser at finde klip med SønderjyskE-kampe, og så undersøgte han nærmere omkring byen. Hvad angår den danske liga søgte han også råd hos en landsmand, der tidligere har spillet i superligaen.

- En af mine venner, Krisztian Vadocz, spillede i OB i to år. Jeg spurgte ham til Danmark som land og også til ligaen. Det var rart at kunne spørge ham, for han hjalp meget.

Michael Boris husker øjeblikkeligt Prossers tid på det ungarske U/21-landshold.

- Han scorede vigtige mål. 1-0 i Polen, og han lavede en nøgleaflevering til 3-3 mod Portugal, mindes Boris, der siden hentede ham til MTK Budapest.

- Jeg hentede ham det første år i vinterpausen. Han scorede også i anden del af sæsonen, så vi rykkede op. Så har der været to landsholdsspillere på hans position, Szabolcs Schön og Roland Varga, så han har fået lidt mindre tid, men selv hvis han ikke startede, kunne jeg altid bringe ham ind som en spiller, der gjorde en forskel. Han var altid motiveret til træning, siger Boris.

Derfor var det naturligt at have Prosser som et af emnerne, da der skulle hentes nyt blod til SønderjyskE.

- Han var den type, vi havde brug for til den position. Der var mange navne i spil, men nogle gange lykkes det ikke. Men ideen var, at fløjen skulle minde om de fløje, jeg havde haft i MTK – Schön, Varga og Prosser – så han var på bordet, og så tog vi ham.

Annonce

Fysisk udfordring

Daniel Prosser er klejn af statur. 175 centimeter høj og med en kampvægt, der ikke slider meget på græsset. Den udfordring skal tages op i Danmark.

- Det er en anderledes liga. En fysisk liga. Han skal sætte sig fysisk igennem, men han er ikke 190 centimeter høj. Han er hurtig, men han skal arbejde med fysikken, men han kan lide at forbedre sig, og han arbejder for det. I Ungarn er der mange gode spillere, og somme tider skal de have chancen for at spille udenlands, siger Michael Boris, som stoler på, at arbejdet med fysisk træner Yannick Durand vil gavne ungareren.

- Først og fremmest er det en opgave for Prosser, men han er mentalt stærk. Han skal arbejde med det, og Yannick er en god fysisk træner. Hvis man lytter til Yannick, kan man forbedre sin karriere.

Det har Daniel Prosser tænkt sig at gøre. I jagten på en fast plads hos SønderjyskE. Og i jagten på at lade møbler og kæreste blive i Haderslev efter næste sommer.

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce