Annonce
Billund

UngBo bliver renoveret for 3,5 millioner

Snart er det slut med at tage bad i kælderen, Byrådet har sat 3,5 mio. kroner af, så lejigehderne i UngBo blandt andet får eget badeværelse. Foto: Annette Bruun Jarl
Lejlighederne, der er målrettet unge med særlige behov, har hidtil hverken haft installeret bad eller vaskesøjle. Det bliver der nu rettet op på.
Annonce

Grindsted: Lejlighederne UngBo, som er placeret på Rolighedsej 8-10 i Grindsted, skal i den nærmeste fremtid igennem en renovering. Byrådet har således nikket ja til at bruge 3,5 millioner kroner på, at der i de 12 lejligheder vil blive installeret både bad og vaskemaskine.

Hidtil har beboerne været henvist til at tage bad i kælderen, men med renoveringen bliver det nuværende toilet udvidet, så der bliver plads til en bruser, og desuden bliver der i køkkenet installeret en kombineret vaskemaskine og tørretumbler.

- UngBo trænger til en kærlig hånd. Der er bad i kælderen, og der er ikke installeret vaskesøjle i lejlighederne. Det vil den forestående renovering rette op på, konstaterer Robert Terkelsen (V), der er formand for voksenudvalget i Billund Kommune.

UngBo trænger til en kærlig hånd. Der er bad i kælderen, og der er ikke installeret vaskesøjle i lejlighederne.

Robert Terkelsen (V), formand, voksenudvalget

Annonce

Renovering giver mening

Boligerne var oprindeligt tiltænkt borgere i et STU-forløb med behov for et botilbud. Analyser viser imidlertid, at der i fremtiden bliver behov for boliger til mentalt udviklingshæmmede personer, ligesom der kan vise sig et øget behov målrettet mod borgere, der ikke passer ind i de gængse tilbud.

- Der er ikke taget endelig stilling til, hvad UngBo fremadrettet skal bruges til. Alligevel giver det god mening at sætte gang i en renovering, for under alle omstændigheder bliver der brug for UngBo, hvad enten det bliver status quo eller om bygningerne skal bruges til andre ting, siger Robert Terkelsen.

Da de kommende brugere forventes at være i god fysisk forfatning, er det ikke fundet nødvendigt at installere elevator i lejlighederne.

Annonce

Hilser renoveringer velkommen

Da UngBo blev oprettet, var det med det formål, at ingen skulle bo der i mere end tre år. Det har det ikke helt været muligt at overholde, og derfor er der flere steder glæde over, at renoveringerne nu kommer i gang.

- Jeg har kendskab til en borger, der har boet fem år med bad i kælderen. Det er urimeligt, så jeg kan kun hilse det velkomment, at vi tager fat i det, siger Ann Charlotte Vilstrup (S), gruppeformand for Socialdemokratiet.

Annonce
Annonce
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce