Annonce
Vejle

Ungdommens Teater: Her har unge et rum til udvikling

Billedet her er fra en øveaften i Ungdommens Teater i Vejle, hvor der blev øvet på forestillingen "Alle andre har en kæreste" i Alexander Leo Christiansens teaterversion. Arkivfoto: Martin Ravn

Ungdommens Teater i Vejle arbejder ud fra mottoet "sammenhold skaber magi". Teatret er for andet år i træk indstillet til Vejle Kommunes kulturpris.

Vejle: "Ungdommens Teater er meget mere end bare et teater. Det er et rum, hvor du udvikler dig, både som kunstner, men også som menneske i en social sammenhæng. Alt i alt et sted, hvor man har det godt. Også når man har tømmermænd."

Sådan har Kristian Henriksen, medlem af Ungdommens Teater i Vejle, udtalt. Han læser i dag dramaturgi på Aarhus Universitet.

Ungdommens Teater er for andet år i træk nomineret til Vejle Kommunes kulturpris, fordi foreningen har skabt et stærkt socialt fællesskab, hvor alle er velkomne. De energiske medlemmer står bag overraskende forestillinger, som altid er gratis at overvære.

Fra første færd har teatret arbejdet med et mantra, der hedder: Sammenhold skaber magi.

Hver gang Ungdommens Teater står bag en forestilling, handler det om at udfordre og skubbe rammerne for, hvad det vil sige at lave amatørteater på basis af 100 procent frivillighed.

Vejle Kommunes kulturpris

Ungdommens Teater i Vejle er en af fem nominerede til Vejle Kommunes Kulturpris, der uddeles tirsdag 6. marts i Spinderihallerne. Det er først her, det afsløres, hvem af de fem, der modtager prisen. De øvrige nominerede er: Grafisk Værksted Vejle, multikunstneren Henrik Elkjær, eventgruppen Dystopia og musikeren Perry Stenbäck.

Skuespillerne på Ungdommens Teater i Vejle øver sig her i kyssetid som en del af forestillingen "Alle andre har en kæreste", der blev vist i Xeneriet i Spinderihallerne i december. Arkivfoto: Martin Ravn

Små og store teateroplevelser

Ungdommens Teater har gennem sin eksistens på knap seks år skabt store og små teateroplevelser i mange forskellige genrer, lige fra musicals til små intime forestillinger.

Senest stod Ungdommens Teater bag opsætningen af forestillingen "Alle har en kæreste", baseret på Mary Tuckers populære ungdomsbog af samme navn.

Alexander Leo Christiansen var manden bag teaterversionen, han var også selv instruktør på forestillingen, der blev vist over tre dage i Xeneriet i Spinderihallerne. "Alle har en kæreste" havde formanden for Ungdommens Teater, Youssef Agerbo Halabi som forestillingsleder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Annonce