Annonce
Vejle

Ungdommens Teater: Her har unge et rum til udvikling

Billedet her er fra en øveaften i Ungdommens Teater i Vejle, hvor der blev øvet på forestillingen "Alle andre har en kæreste" i Alexander Leo Christiansens teaterversion. Arkivfoto: Martin Ravn

Ungdommens Teater i Vejle arbejder ud fra mottoet "sammenhold skaber magi". Teatret er for andet år i træk indstillet til Vejle Kommunes kulturpris.

Vejle: "Ungdommens Teater er meget mere end bare et teater. Det er et rum, hvor du udvikler dig, både som kunstner, men også som menneske i en social sammenhæng. Alt i alt et sted, hvor man har det godt. Også når man har tømmermænd."

Sådan har Kristian Henriksen, medlem af Ungdommens Teater i Vejle, udtalt. Han læser i dag dramaturgi på Aarhus Universitet.

Ungdommens Teater er for andet år i træk nomineret til Vejle Kommunes kulturpris, fordi foreningen har skabt et stærkt socialt fællesskab, hvor alle er velkomne. De energiske medlemmer står bag overraskende forestillinger, som altid er gratis at overvære.

Fra første færd har teatret arbejdet med et mantra, der hedder: Sammenhold skaber magi.

Hver gang Ungdommens Teater står bag en forestilling, handler det om at udfordre og skubbe rammerne for, hvad det vil sige at lave amatørteater på basis af 100 procent frivillighed.

Vejle Kommunes kulturpris

Ungdommens Teater i Vejle er en af fem nominerede til Vejle Kommunes Kulturpris, der uddeles tirsdag 6. marts i Spinderihallerne. Det er først her, det afsløres, hvem af de fem, der modtager prisen. De øvrige nominerede er: Grafisk Værksted Vejle, multikunstneren Henrik Elkjær, eventgruppen Dystopia og musikeren Perry Stenbäck.

Skuespillerne på Ungdommens Teater i Vejle øver sig her i kyssetid som en del af forestillingen "Alle andre har en kæreste", der blev vist i Xeneriet i Spinderihallerne i december. Arkivfoto: Martin Ravn

Små og store teateroplevelser

Ungdommens Teater har gennem sin eksistens på knap seks år skabt store og små teateroplevelser i mange forskellige genrer, lige fra musicals til små intime forestillinger.

Senest stod Ungdommens Teater bag opsætningen af forestillingen "Alle har en kæreste", baseret på Mary Tuckers populære ungdomsbog af samme navn.

Alexander Leo Christiansen var manden bag teaterversionen, han var også selv instruktør på forestillingen, der blev vist over tre dage i Xeneriet i Spinderihallerne. "Alle har en kæreste" havde formanden for Ungdommens Teater, Youssef Agerbo Halabi som forestillingsleder.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Hedensted

Afsked med en svækket kæmpe ved kirke: - Vi tør ikke lade det stå mere

Annonce