Annonce
Vejle

Unge efter larmende Trondur-debat: - Hvor må vi egentlig være henne?

Året rundt - men især når vejret er godt - hører de unge musik, snakker højlydt og gasser op i deres biler, så beboerne i lejlighederne ved parkeringshuset Trondur ikke kan høre deres tv eller falde i søvn. Arkivfoto: Mette Mørk

De hører musik, snakker højlydt og gasser op i deres biler. Sådan lyder kritikken fra naboerne til parkeringshuset. Men de unge savner et alternativt sted at hænge ud, lyder modsvaret fra dem.

Vejle: Hvor skal vi ellers være?

Det spørgsmål bliver stillet af flere i kølvandet på en artikel, som Vejle Amts Folkeblad bragte den anden dag om naboerne til parkeringshuset Trondur.

De er trætte af, at unge mennesker larmer om aftenen. Året rundt - men især når vejret er godt - hører de musik, snakker højlydt og gasser op i deres biler, så beboerne i lejlighederne rundt om ikke kan høre deres tv eller falde i søvn.

Den problemstilling har fået mange til tasterne på avisens Facebook-side.

Annonce

Ligesom at en del af dem sådan set heller ikke synes, at en kold parkeringskælder er det fedeste sted at hænge ud.

Camilla Toft Jensen

Søger et federe hæng ud-sted

En stor del bakker naboerne op og sender enten en tommelfinger eller sympatibesked til dem, mens andre tager sig til hovedet og gør grin med, at de jo bare går glip af tv-serien Badehotellet.

Men i kommentarhavet spørger enkelte også til andre steder, hvor ungdommen kan tage hen og være sammen med deres venner og bekendte. Nogle af dem har selv været med til festlighederne eller kender nogle, som har. I sidstnævnte kategori falder Camilla Toft Jensen.

Hun skriver, at de over 18-årige har henvendt sig til blandt andet kommunen. De savner ifølge hende alternativer og ønsker ikke at genere nogen.

- Ligesom at en del af dem sådan set heller ikke synes, at en kold parkeringskælder er det fedeste sted at hænge ud. De vil egentlig bare gerne have et sted, hvor de kan mødes under ordentlige forhold og have det sjovt, forklarer Camilla Toft Jensen og får opbakning fra Signe Erbo.

Hun reagerer på, at én på det sociale medie foreslår, at de unge bare kan tage hjem og hygge sig hos deres forældre.

Parkeringshus og ingen festsal

- Nu er det sådan, at vi tit er mere end bare fem personer. Hvem har plads til at huse mere end 20 unge mennesker, spørger Signe Erbo.

Men forklaringerne og ønsket om bedre rammer preller af hos de fleste.

- Jeg kan også godt forstå, at de unge mennesker vil have et sted at samles, men jeg har et par gange oplevet, at de kommer ræsende. Så hvad er det egentlig, de mangler? Jeg tænker, at det er en racerbane, lyder det fra Tove Jepsen.

- Det kan da aldrig være samfundets problem, hvor mange I er. Trondur og andre offentlige steder er jo ikke festsale. Man er nødt til at respektere andre mennesker, supplerer Jeannette Kierstein Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce