Annonce
Vejle

Unge fra Vejle skal få folk på landet til at motionere og spise sundt

Sundhed er på skemaet på Erhvervsakademiet Lillebælt og lige om lidt rejser seks studerende fra skolen til de daltiske lande for at udbrede vigtigheden af motion i hverdagen til børn og unge. Rejsen er en del af EU-projektet "Villages on Move". Foto: Yilmaz Polat

Så er det ud på grusvejene: Seks studerende fra Erhvervsakademiet i Vejle drager snart til de baltiske lande, for at deltage i et EU-projekt, der skal sprede budskabet om sundhed og motion til folk i landsbyområder.

Vejle: Med ønsket om at sætte fokus på sundhed og bevægelse, drager seks studerende og en lærer fra Erhvervsakademiet Lillebælt 11. maj til de baltiske lande for at sprede det sunde budskab i forskellige landområder. I alt skal de studerende besøge fire lande sammen med 24 andre studerende fra Litauen, Letland, Estland og Finland.

Projektet eleverne skal deltage i hedder "Villages on Move", og er et EU-projekt, som med idéer og events skal skabe et fællesskab omkring fysisk aktivitet.

Rejsen er et valgfag på de studerendes bacheloruddannelse i international innovation og entreprenørskab. De seks studerende er nøje udvalg blandt flere ansøgere fra skolen, og fem af dem har udenlandsk baggrund.

- Faglig set spænder uddannelsen fra klassisk iværksætteri til projektledelse af innovationsopgaver. Vi har masser af cases, hvor reelle virksomhedsproblemer inddrages i elevernes læring, men vores deltagelse i EU-projektet er en case i den anden ende af spektret, siger Hans Lottrup, som er lærer på uddannelsen.

Målet med turen er at hjælpe med at udbrede projektets budskab til de forskellige målgrupper. Vi ønsker at sætte fokus på sundhed, og på hvor vigtigt det er, at vi får rørt os i dagligdagen.

Hans Lottrup, lærer på Erhvervsakademiet
De seks studerende kommer fra Bulgarien, Polen, Rumænien, Slovakiet og Danmark. Rejsen udspringer af et valgfag på deres uddannelse i international innovation og entrepreneurship. Foto: Yilmaz Polat

Mere fokus på sundhed

Under de studerendes besøg i de fire lande skal de deltage i et udendørs event for projekts målgrupper, som både er børn, unge og ældre. Arrangementerne foregår i landområder langt fra byerne, hvor befolkningen ofte har længere til et motionscenter eller sportsanlæg, og derfor ikke dyrker så meget motion.

- Målet med turen er at hjælpe med at udbrede projektets budskab til de forskellige målgrupper. Vi ønsker at sætte fokus på sundhed, og på hvor vigtigt det er, at vi får rørt os i dagligdagen. Derudover bringer vi også de studerende ind i samspillet, og de får en forståelse for forskellige landes kulturer og de udfordringer, der er ved at arbejde sammen på tværs af landegrænser, siger Hans Lottrup.

De seks studerende ser meget frem til turen og håber, at den vil have betydning for de mennesker, de skal besøge.

- Jeg ser rigtig meget frem til turen, og til at møde studerende fra andre lande og få spændende oplevelser, siger Margareta Cvachova, som er udvekslingssstudent fra Slovakiet.

Under de studerendes besøg i de baltiske lande skal de sammen med befolkningen lege forskellige lege, og her tester eleverne en ny form for vendespil, hvor motion er inkorporeret. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Nyfortolkning af spil

De studerende har udtænkt flere lege, hvoraf nogle er nyfortolkninger af klassiske spil. En af legene er et vendespil, hvor der er inkorporeret et løb, så der kommer noget bevægelse med ind i legen.

- Vi håber rigtig meget, at det bliver en succes, og at de vil forsætte med at lege legene, efter at vi er rejst videre. Vi ønsker at gøre et indtryk på dem, siger Andreas Blumenkranz, som er den eneste danske studerende, som er med på turen.

Flere af de studerende kender godt til, at det kan være svært at få rørt sig og dyrket motion i hverdagen.

- Jeg har også nogle gange svært ved at få rørt mig nok, men jeg gør mit bedste for at være aktiv i løbet af ugen, siger Adelina Sirbu, som er udvekslingsstudent fra Rumænien.

Det er første gang at elever fra Erhvervsakademiet deltager i projektet "Villages on Move", men ifølge lærer Hans Lottrup, er det ikke sidste gang, at eleverne skal ud at rejse som led i uddannelsen.

Isabella A/S, Vejle har sponsoreret aktivitetsbanneret til de studerendes kommende road-trip gennem de baltiske lande i forbindelse med EU-projektet "Villages on Move"?. Privatfoto.
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - Ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Alarm 112

Har du en plan B klar? Vigtig vej gennem Vejle spærres

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Annonce