Annonce
Hedensted

Unge skræmte gæster ved 60 års fødselsdagsfest på sognegård: - De truede med kniv og var iført elefanthuer

Bo Rasmussen fra Hedensted Sognegård plejer at kunne koncentrere sig om at lave god mad til sine gæster, men lørdag aften opstod der helt andre udfordringer på sognegården, da en gruppe unge kastede potteplanter og sten ind mod ruderne. Arkivfoto: Martin Ravn
Personalet måtte låse alle døre og trække gardinerne for, da en gruppe unge chikanerede og truede gæsterne ved en fest på Hedensted Sognegård lørdag aften. Balladen stoppede først ved politiets ankomst, fortæller ejer Bo Rasmussen.

Hedensted: En 60 års fødselsdag på Hedensted Sognegård tog lørdag aften en voldsom drejning, da ruden ind til festsalen pludselig blev smadret.

Det fortæller ejer af sognegården, Bo Rasmussen, som i et opslag på Facebook skriver: - Hvad sker der lige i vores fredelige by?

Det, der ellers skulle have været en hyggelig og festlig fejring på sognegården, blev nemlig alt andet end fredelig, da en større gruppe unge kort efter midnat begyndte at kaste med potteplanter og sten ind mod sognegården og blandt andet smadrede en rude ind til den sal, hvor gæsterne dansede.

Annonce

Folkebladet har været i konktakt med nogle af gæsterne, som af frygt for de unge ikke har lyst til at udtale sig ved navn, men som fortæller følgende om episoden:

- Det var meget voldsomt, og nogle blev truet med knivstik. De unge mennesker virkede ret så seriøse omkring det, og på bare 15 minutter kom der biler og scootere til, som var klar på at slås.

Låste dørene og ringede efter politiet

Til en begyndelse bad nogle af gæsterne ifølge Bo Rasmussen de unge om at forsvinde, men det fik angiveligt ballademagerne til at agere endnu voldsommere og true med tæsk.

- Nogle af de unge løb om til hoveddøren for at komme ind til gæsterne, men personalet fik heldigvis hurtigt låst døren og ringet til politiet. De kom ganske kort efter. Men det kan da ikke være rigtigt, at mine gæster på sognegården skal føle sig truet på den måde, lyder det fra en frustreret Bo Rasmussen.

De unge kastede blandt andet med sten og potteplanter og smadrede en rude ind til den sal, hvor gæsterne dansede, fortæller Bo Rasmussen. Privatfoto

Der har på det seneste været flere problemer med unge og hærværk i Hedensted, blandt andet på kirkegården, hvor politiet også blev involveret, efter flere ugers raseren.

Senest har Hedensted Petanqueklub set sig nødsaget til at rive en pavillon ned, fordi unge svinede og udøvede hærværk på den weekend efter weekend.

Annonce

Skaber utryghed med elefanthuer og afbrænding

Bo Rasmussen oplever, at det er efter petanque-pavillonens nedrivning, der er opstået problemer omkring Trykkeriparken og sognegården.

- Unge mennesker har brugt Trykkeriparken til at mødes og hygge sig med musik om aftenen i halvandet-to år, uden det har givet anledning til ballade. Men det er en anden gruppe unge, der er kommet til de seneste tre-fire uger. Jeg blev selv truet med tæsk, da jeg bad dem dæmpe sig for 14 dage siden, og i lørdags var det altså mine gæster, siger Bo Rasmussen, der også har været i konktakt med kommunen og SSP.

- Det virker som om, det er en mindre  gruppe unge, der er uden for pædagogisk rækkevidde, og som skaber utryghed i vores by. Mine gæster fortalte, at flere af dem havde elefanthuer på lørdag aften, og de har også brændt nogle af stolene på terrassen af. Jeg håber meget, at politiet kan få sat en stopper for det, siger Bo Rasmussen.

Vagtchef hos Sydøstjyllands Polti, John Skjødt, bekræfter over for Folkebladet, at politiet har været ude på Hedensted Sognegård natten til søndag.

- Det fremgår af døgnrapporten, at der er smadret en rude derude, og vi har antruffet nogle unge, som vi har navnene på. Men der står ikke noget om, at der er blevet truet med kniv, siger John Skjødt.

Der har længe været unge, der hygger sig i Trykkeriparken i weekenderne med musik, og det må de hjertens gerne. Men den her ballade og ødelæggelse er ikke ok.

Bo Rasmussen
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Panikken bredte sig i Sarah, da hun to måneder før sin rejse ikke kunne få fornyet sin datters pas: Flere tvunget på langfart for at sikre deres sommerferie

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce