Annonce
Billund

Unge interviewer Grindsted-borgere: Hvad er din vision for Grindsted i fremtiden?

Hvad er Grindsteds nye identitet. Det er en gruppe ved at arbejde på. Arkivfoto: Martin Ravn
Fem unge fra konsulentfirmaet Lead The Talent er i gang med at interviewe Grindstedfolk om, hvordan man kommer videre i en mere bæredygtig retning.

Grindsted: Hvad er egentlig Grinsteds identitet - og hvad er det særlige ved Grindsted?

Det er noget af det, som fem unge i øjeblikket går rundt i Grindsted og interviewer folk om. De kommer fra konsulentfirmaet Lead The Talent i Odense, som arbejdsgruppen bag visionen om Grindsted som en grøn hovedstad har hyret til at stå for det indledende arbejde med at få sat flere ord på visionen.

Arbejdsgruppen med GEV-direktør René Heiselberg Gier i spidsen tæller nuværende og forhenværende erhvervsfolk, som har et brændende ønske om, at det skal gå godt for Grindsted og de kommende generationer i byen.

Derfor har de tænkt de første tanker om Grindsted som en grøn hovedstad, og nu skal flere tænke med.

Annonce

Grindsted - den grønne hovedstad

Engang i fremtiden skal folk udefra forbinde Grindsted med miljø, grøn energi og bæredygtighed.

En gruppe af Grindstedborgere har sat sig sammen og formuleret et visionært projekt, der på sigt skal forvandle Grindsted til en grøn hovedstad, en by, hvor der tænkes bæredygtige løsninger ind i alt fra handel til transport og miljø.

Inspirationen kommer fra blandt andet Horsens, der over en periode på omkring 20 år har udviklet sig fra en fængselsby til en kultur- og musikby.

Mange svar

Det er her, de unge kommer ind i billedet.

- Vi er i fuld gang med at interviewe folk i Grindsted om, hvordan de ser på byen. Hvad er Grindsted i dag, og hvad kan byen blive til i fremtiden?, siger Simon Bitsch, som er et af de fem talenter, der lige nu er i Grindsted for at blive klogere på, hvordan man kommer visionen en smule nærmere.

Svarene viser indtil videre, at Grindsted er meget andet end forurening. Grindsted er også fællesskab og foreningsliv, og fremfor alt er Grindsted grøn.

En plan at gå videre med

Interviewene i Grindsted drejer sig blandt andet om, hvordan man får folk til at tænke mere bæredygtigt og grønt. Corona har sat en stopper for et planlagt borgermøde, hvor alle skulle have haft mulighed for at bidrage med tanker om visionen og vejen til målet.

- Vi er her jo kun i 12 uger. Målet er, at vi indsamler en masse data og prøver at komme med en slags køreplan, som folk i Grindsted selv kan gå videre med, siger Tanja S. Vilhelmsen, som også er fra talentteamet.

Simon og Tanja understreger, at visionen skal bæres af Grindsted selv. Den skal være Grindstedborgernes egen vision og vokse op nedefra med alle de ideer, som folk i Grindsted har.

- Det er jo ikke imorgen, at Grindsted pludselig er en grøn hovedstad. Måske tager det 20 år, og så kan alle i byen være med til at skabe det og have en følelse af, at det her er deres projekt, siger Simon Bitsch.

Talentteamet vil meget gerne høre fra alle, der har en idé eller kender en ildsjæl, der brænder for bæredygtighed.

Man kan sende sin idé til mailadressen talent@gev.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce