Annonce
Vejle

Unge laver ballade: Lidl på Nørremarken har ansat vagt

Lidl har ansat vagt til at stå i døren efter, at butikken i længere tid har oplevet problemer med unge mennesker, der er højtråbende og aggressive. Foto: Palle Søderberg
Spyt og trusler mod personale og kunder i Lidl ved Nørremark Center i Vejle fører nu til, at butikken har ansat en ekstra vagt, der afviser kendte problem-skabere i døren.

Vejle: Personalet i Lidl ved Nørremark Center har igennem længere været udsat for chikane fra en gruppe unge mennesker, og forretningen har nu ansat ekstra vagtpersonale, som skal holde ballademagerne ude.

Det fortæller souschef Malene Lindahl, da Vejle Amts Folkeblad torsdag kontaktede hende efter, at avisen havde modtaget et tip om, at "alle børn med udenlandsk baggrund" afvises i døren. Ifølge tippet får "kun danske børn" lov at gå ind for at handle i forretningen.

Det afviser Malene Lindahl.

- Vi afviser ikke på baggrund af hudfarve. Det er både etnisk danske og børn med udenlandsk baggrund, der afvises, hvis vi genkender dem som nogle af dem, der har lavet ballade her. Hvis de kommer i grupper på seks-otte personer, så beder vi dem desuden om at komme i mindre grupper - ellers får de ikke lov at komme ind, fortæller Malene Lindahl, der oplyser, at Lidl har oplevet problemer med børn og unge gennem længere tid.

- Det har stået på i et års tid. Der er tale om både tyveri og chikane af personalet. Der er personale, som har fået dødstrusler, og vi har oplevet, at de unge står uden for butikken og spytter på både kunder og personale. Så sent som i går (onsdag, red.) var vi igen nødt til at ringe efter politiet, fordi vores vagt var utryg. Der stod en stor flok unge mennesker og bankede på ruderne og lavede en masse larm, fortæller Malene Lindahl.

Vi afviser ikke på baggrund af hudfarve. Det er både etnisk danske og børn med udenlandsk baggrund, der afvises, hvis vi genkender dem som nogle af dem, der har lavet ballade her.

Malene Linddahl, souschef, Lidl på Nørremarken

Ballademagere er i skolealderen

Hun tilføjer, at problemerne eksempelvis kan opstå, fordi de unge ikke vil følge butikkens regler.

- Det kan være ved vores bake-off, hvor det er en fast regel, at man skal tage handske på. Hvis de ikke gør det, påtaler personalet det, og så er det sket, at det er endt med trusler mod personalet, siger Malene Lindahl, der skyder gruppen af ballademagere til at være i den skoledygtige alder.

- De går vel i 8. og 9. klasse. Vi oplever, at der er ballade, når der er spisepause på skolerne, men det er værst efter skoletid. Da er der også færre på arbejde, så det er om aftenen, at vi har set os nødsaget til at have vagt på, fortæller Malene Lindahl.

Hun tilføjer, at Lidl har været i kontakt med Novaskolen, som ligger lige over for butikken, for at bede skolen om hjælp.

Det har trods forsøg ikke været muligt for Vejle Amts Folkeblad at komme i kontakt med personen, der har indgivet tippet til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Annonce