Annonce
Vejle

Unge lejere får fælleshus på toppen af Lidl med fed udsigt

Bygherre Claus Junge (til venstre) viser kommunaldirektør Niels Ågesen rundt på den store tagterrasse, der får udsigt ud over det meste af byen og et 130 kvadratmeter stort fælleshus. Foto: Torben Juhler
To store tagterrasser og et fælleshus på taget. Det bliver nogle af goderne for de lejere, der flytter ind i Junge Bygs ejendom på Flegmade i efteråret sammen med Lidl.
Annonce

Vejle: En veludrustet pølsevogn er parkeret lige uden for hovedindgangen til Lidls kommende butik på Flegmade.

Butikken får to indgange, men indgangen på det meget synlige hjørne af Flegmade og Boulevarden - lige over for Campus Vejle - bliver ikke discountbutikkens hovedindgang.

Det gør derimod indgangen i modsatte ende, der vender ud mod en kommende og cirka 100 båse stor parkeringsplads.

Det er her, håndværkere onsdag eftermiddag bliver budt på ristede pølser i svøb, mens der er dækket op til rejsegilde inde i Lidls kommende butik, som er i den store ende af discountbutik-skalaen.

Lidl har sat sig på underetagen af ejendommen, hvis øvre boligetager er bygget oven på butikken i en U-form. Discountkæden sætter sig på 1810 kvadratmeter i stueetagen, hvoraf de 1082 kvadratmeter udgør selve butikslokalet.

Det er en enorm forpligtelse at være arkitekt for sådan et byggeri, der skal holde i mange år. Jeg er selv fra Vejle og vil gerne stadig kunne besøge mine forældre, og det tror jeg på, at jeg kan med dette byggeri.

Allan Stavensø Hansen, arkitekt ved Arkitema Architects i sin tale ved rejsegildet

Annonce

Har droppet uddannelse

Samtidig får Lidl indrettet to lejligheder i det indskudte dæk over en del af butikken, hvor der også skal være plads til butikkens teknik. Derfor kommer erhvervsdelen til at fylde 2060 kvadratmeter af det 6272 kvadratmeter store byggeri, der får facade i sandfarvede teglsten.

- Det var oprindelig planen, at Lidl ville have et uddannelsessted deroppe, men det har de droppet, fordi de bygger nyt hovedsæde i Aarhus, fortæller bygherre Claus Junge, da han har holdt en kort tale for de fremmødte håndværkere og samarbejdspartnere.

Annonce

Færdig i flere tempi

Den resterende del af ejendommen er håndværkerne i gang med at forvandle til 87 lejligheder, der bliver mellem 40 og 50 kvadratmeter store.

Badeværelseskabiner er hejst på plads i hver af de kommende boliger, hvoraf den første portion forventes færdig omkring 1. september, mens resten er indflytningsklar omkring juletid.

- Hvis vi er heldige, er omkring 40 af lejlighederne færdige til september, så vi nogenlunde kan ramme studiestart. Selvom det ikke er almene ungdomsboliger, kan vi godt konkurrere med de almene boligforeninger på huslejen, og de første har allerede henvendt sig og er skrevet op, fortæller Claus Junge.

Den kommende Lidl på hjørnet af Boulevarden og Flegmade får hovedindgang ud mod en 100 båse stor parkeringsplads, mens der også etableres ind- og udgang ud mod Boulevarden. Foto: Torben Juhler
Annonce

Ikke kun for de unge

Den endelige beregning på huslejeniveauet er endnu ikke på plads, og da der ikke er tale om almene ungdoms- eller studieboliger, kan alle lægge billet ind på en af lejlighederne.

- Men med størrelser på 40 og 50 kvadratmeter er det typisk de unge der har behovet for boligerne her, siger ejeren af Junge Byg.

Selvom det ikke er sædvane, at byggeselskabet både er entreprenør og ejer, har Claus Junge ingen aktuelle planer om at sælge ejendommen videre, når byggeriet er afsluttet. Men som han formulerer det, "er det meste til salg til den rigtige pris."

De 89 boliger ligger i et byggeri, der er formet som et U ovenpå Lidl-butikken, og i midten af byggeriet etableres også en tagterasse. Foto: Torben Juhler
Annonce

Fælleshus med udsigt

Bygherren roser samarbejdet med Vejle Kommune omkring udviklingen af Flegmades forløb, fortov og cykelforhold, og kommunaldirektør Niels Ågesen var dukket op til rejsegildet og blev inviteret op på ejendommens tag.

Her venter der de kommende beboere et liv på en stor fælles tagterrasse med et 130 kvadratmeter stort fælleshus, hvorfra der er udsigt ud over det meste af byen og ådalen.

- Samtidig laver vi en fælles tagterrase inde i U'et oven over Lidl-butikken. Her får de lejere, der har egen udgang til taget, deres egen lille terrasse, mens alle lejere får deres eget depotrum her, fortæller Claus Junge, mens han viser kommunaldirektøren rundt.

Onsdag eftermiddag var der rejsegilde på det 6272 kvadratmeter store byggeri på Boulevarden 13. Foto: Torben Juhler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Vejlensere: Prisen på elbiler skal ned

Annonce