Annonce
forside

Unge mænd skal sammenlagt 67 år i fængsel for organiseret narkokriminalitet

Retten afgjorde, at de seks mænd i narkosagen skulle sammenlagt 67 år i fængsel. Arkivfoto

Politiet fandt store mængder narko i campingvogne og et kælderværelse. Nu er der faldet dom over de seks tiltalte i sagen.

Vejle/Kolding: "I skal ikke græde. Jeg smiler stadig."

Sådan lød hilsenen fra én af de netop dømte mænd til hans familie bagerst i retslokalet, da dommen netop var faldet i retten onsdag eftermiddag.

Familien er mødt trofast op alle de dage, hvor sagen imod ham og hans storebror har kørt ved Retten i Kolding de seneste uger.

Mange andre familiemedlemmer til nogle af de seks tiltalte har ligeledes været standhaftige til at komme og vise deres opbakning til de forholdsvis unge mænd, som har siddet varetægtsfængslet i over et år.

Ved domsafsigelsen onsdag lænede dommer og domsmænd i det store og hele sig op af anklagemyndighedens udlægning af, hvad der skulle være sket i og fra de campingvogne i Brande og Give, hvor politiet i efteråret 2017 blandt andet fandt store mængder amfetamin og ecstasypiller.

Annonce

Flere valgte at anke

Den formodede 28-årige hovedmand, som boede i Vejle ved sin anholdelse, blev idømt 14 års fængsel.

Hans lillebror blev sammen med sin 20-årige kammerat, der var bosat i Herning inden varetægtsfængslingen, idømt hver 12 års fængsel.

To vejlensiske brødre på 32 og 28 år blev idømt hver 12 års fængsel, mens en 35-årig mand fra Nørre Snede blev idømt fem års fængsel.

Den formodede hovedmand valgte at udbede sig betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke sagen, mens den 35-årige mand fra Nørre Snede modtog dommen.

De fire andre dømte mænd ankede til frifindelse i landsretten i det omfang, de ikke har erkendt.

Der er nedlagt navneforbud i sagen i forhold til den 28-årige hovedmand, og derfor omtaler Vejle Amts Folkeblad indtil videre ikke navnene på nogen af de dømte.

Fik ikke lov at hilse

Dommer, Jan Strange, læste dommen op og uddybede, at selvom den 28-årige hovedtiltalte ikke anså sig som hovedmand, så var han det over for de fem medtiltalte, og derfor blev han dømt som hovedmand.

Alle de nu dømte mænd har indtil videre været varetægtsfængslet med brev- og besøgskontrol.

Denne kontrol ophævede retten, men anklager Tanja Mikkelsen valgte at kære afgørelsen til landsretten med opsættende virkning. Hun henviste blandt andet til, at mændene kan samstemme forklaringer inden ankesagen,

Derfor fik ingen af de dømte lov til at tale med de mange fremmødte familiemedlemmer, efter at retten blev hævet.

Det sørgede de 20 fremmødte transportbetjente fra Kriminalforsorgen for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Vejle For abonnenter

Dengang blev skilsmissebørn sendt på børnehjem: Anne Marie levede hele sin barndom på Brummersvej

Annonce