Annonce
Børkop

Unge mødes i parken: De generer naboerne med høj musik til langt ud på natten

Unge mennesker fra Børkop har samlet sig nogle hverdagsaftener i Peder Breths Parken i Børkop. Ifølge politiet har naboer klaget over, at der blev spillet højt musik til langt ud på natten. Foto: Jørgen Flindt
To gange er politiet blev kaldt ud i natten til Peder Breths Parken, hvor unge samles og spiller høj musik.
Annonce

Børkop: Det er blevet sommerferie, og det får tilsyneladende unge til at samles i Peder Breths Parken i Børkop.

Og det går, ifølge nogle naboer til parken, ikke stille for sig. Heller ikke i hverdagsnætterne. Første gang var en nat mellem mandag og tirsdag, og i denne uge var det natten mellem søndag og mandag. Begge nætter har politiet modtaget opkald fra naboer, der var godt og grundig trætte af høj musik fra parken.

- Vi fik om natten til mandag henvendelser om høj musik på de grønne områder, og vi sendte en patrulje derhen, men da den ankom, fandt vi ikke noget støj fra parken, siger Jørn Lindhardt, der er vagtchef ved Sydøstjyllands Politi.

Også hos SSP (skole, social og politi-samarbejde, red.) har man modtaget henvendelser fra naboer til parken.

- Jeg har fået en del henvendelser, og vi ved godt, at parken er et sted, hvor de unge i år samles. Vi ser det hvert år, når ferien går i gang, at så samles unge på bestemte steder. Og det er ikke kun i Børkop, at det forekommer. Det oplever de fleste oplandsbyer, siger Peter Buch, der er SSP-teammedarbejder for Børkop, Brejning og Gårslev.

Han forklarer, at det især er i starten af ferien, at de unge samles i store grupper.

Gode råd til forældrene: Lav klare rammer

Det er ferietid, og det får unge mennesker til at samle sig i parker og andre grønne anlæg.

Hvem de unge er, er uklart, men det tyder på, at en del af de unge ikke er fyldt 18 år. Det tyder også på, at der bliver drukket en del. I hvert fald er der fundet spiritusflasker på områderne.

Peter Buch, der er SSP teammedarbejder for Team Øst, der tager sig af Børkop, Brejning og Gårslev, giver lidt gode råd til forældrene til de unge mennesker, som mødes om aftenen og natten:

  • Som forældre kan man lave nogle klare rammer for, hvordan man viser hensyn til andre, og en klar ramme kan være, at den unge er hjemme på et bestemt tidspunkt, som ikke er alt for sent.
  • Som forældre skal man være i løbende dialog med de unge og vise interesse i, hvad de går og laver. Også her i ferietiden.
  • De unge skal også have et frirum, men der er ikke noget forkert i lige at tage hunden med i snor og gå forbi der, hvor de unge er. For så får man selv syn for sagen.

Også de unge får en opfordring med på vejen fra Peter Buch:

  • I unge skal logisk nok også skal have lov til at mødes, og faktisk er I den mest lovlydige generation gennem historien. Det viser statistikken. Men I skal selvfølgelig også respektere, at der er andre mennesker i nærheden.
Annonce

SSP kommer forbi

SSP har også været forbi Peder Breths Parken, dog uden at møde de unge. SSP-medarbejderne vil hen over sommeren holde øje rundt i hele Vejle Kommune, og derfor vil man også komme forbi Børkop i ny og næ.

- Vi prøver at komme forbi de steder, hvor der kommer meldinger om, at de unge samles. Så tager vi ud til udvalgte hotspots, men om vi møder de unge, er svært at vide. Nogle gange gør vi, andre gange gør vi ikke, siger han.

SSP har kun myndighed til at snakke med de unge.

- Vi kan ikke forlange, at de skal larme mindre, rydde op efter dem selv, vise hensyn og så videre, men vi kan tage en snak med dem, og vi ved da af erfaring, at de unge som regel er lydhøre, siger han.

Annonce

Kan koste en bøde

Politiet er myndigheden, der kan gribe ind, hvis det bliver for meget.

Vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jørn Lindhardt forklarer, at det kan koste en bøde at larme for meget. Og er der anlæg med, der kan spille høj musik, kan sådan et musikanlæg ende i politibilens bagagerum.

- Det er ikke sådan, at vi konfiskerer noget, men vi kan i sidste ende vælge at tage anlægget med, og så må indehaveren hente det på politistationen dagen efter, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Vejle rutsjer lidt ned, men har bidt sig fast i Top 20 over erhvervsvenlige kommuner

Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Annonce