Annonce
Navne

Unge med diagnoser kan måske få gavn af at lære meditation

TrygFonden uddeler jævnligt penge til forskere, og Mette Elmose Andersen har netop fået støtte til at afprøve hvorvidt meditation kan bruges som stress-behandling. Foto: TrygFonden
Universitetslektor Mette Elmose Andersen har fået bevilget knap 1,7 millioner kroner til forskning i, hvordan man kan hjælpe unge autister med at håndtere stress-belastninger.
Annonce

Forskning: Lektor Mette Elmose Andersen fra Institut for Psykologi på Syddansk Universitet har modtaget en donation på 1.689.345 kroner fra TrygFonden.

Donationen går til at udvikle og afprøve et mindfulness-forløb med online-aktiviteter, som giver unge med autisme redskaber til at håndtere stress.

Mennesker med autisme har ofte et højt stressniveau og øget risiko for at udvikle angst og depression, og for børn og unge kan mindfulness-træning give gode resultater, skriver TrygFonden i en pressemeddelelse om bevillingen.

Annonce

Gode erfaringer i Holland

Projektet på Syddansk Universitet tager udgangspunkt i positive erfaringer fra en tidligere afprøvning af et hollandsk behandlingstilbud kaldet MY-mind ASD. Der var dog flere elementer i det tilbud, der udfordrede familiernes planlægning og deltagelse, eksempelvis det fysiske fremmøde og geografisk afstand.

Lektor Mette Elmose Andersen og hendes kolleger vil derfor udvikle et tilbud til de unge, hvor fysisk fremmøde kombineres med et online-træningsrum, så de unge i højere grad kan deltage hjemmefra.

Forskningen gennemføres i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning, og målet er at kunne tilbyde børn og unge en fleksibel mulighed for at få hjælp til at håndtere deres stressbeslægtede problemer, så de får en bedre livskvalitet.

Annonce

Legofigurer og traumer

Mette Elmose Andersen har tidligere sammen med forskere på Videnscenter for Psykotraumatologi udviklet en ny måde til at undersøge traumer hos børn.

For det utrænede øje ligner metoden, at man bare lader børn lege med lego-figurer i et dukkehus. Men legen er i virkeligheden et avanceret psykologisk testværktøj til at opdage traumereaktioner hos børn mellem fire og otte år.


Lektor Mette Elmose Andersen og hendes kolleger vil udvikle et tilbud til de unge, hvor fysisk fremmøde kombineres med et online-træningsrum, så de unge i højere grad kan deltage hjemmefra.


TrygFonden, som støtter det nye forskningsprojekt Mette Elmose Andersen kaster sig over, er tilknyttet forsikringsselskabet Tryg.  Selskabet er ejet af TryghedsGruppen.

Målet for TryghedsGruppen er at skabe værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger, og det er dem, der kanaliseres ud  via TrygFonden.

Man kan læse på TrygFondens hjemmeside, at fonden i 2019 uddelte 575 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce