Annonce
Vejle

Unge palæstinensere rejste mur på Rådhustorvet: Vi vil have vejlenserne til at reflektere

På den ene side af muren er der frihed. På den anden side besættelse. Unge vejlensiske palæstinensere rejste lørdag en mur på Rådhustorvet for at synliggøre ulighed i levevilkår på de to sider af den israelske mur ved Vestbredden. Foto: Søren Gylling.

Palyouth Vejle rejste en midlertidig mur på Rådhustorvet for at synliggøre kontrasten i levevilkår på de to sider af den israelske "separationsbarriere" ved Vestbredden.

Annonce

Vejle: Vejles gamle rådhustorv blev for en stund lørdag formiddag symbolsk skilt i to halvdele i en happening arrangeret af den lokale afdeling af ungdomsorganisationen Palyouth, hvis erklærede mål er at "nuancere Palæstina-konflikten i det danske såvel som det europæiske samfund".

Til det formål opførte en gruppe af de omkring 30 medlemmer af Palyouth Vejle i samarbejde med Amnesty International en midlertidig mur på torvet, mens småfrysende lørdagshandlende hastede forbi på Torvegade.

Muren - bygget af flyttekasser med kattegrus for at forhindre dem i at flyve væk i januar-vinden - symboliserede den 720 kilometer lange mur - i Israel kaldet "separationsbarrieren" - som adskiller Vestbredden og Israel.

De unge aktivister havde fyldt kattegrus i kasserne, som muren blev bygget af, for at forhindre en kold januar-vind i at blæse dem væk. Foto: Søren Gylling.
Annonce

Vil ændre den offentlige opinion

Målet med lørdagens happening var ifølge formand for Palyouth Vejle, Mahmoud Mohammad Mansour, at synliggøre forskellen på levevilkårene på de to sider af muren.

- Vi vil gerne have vejlenserne til at reflektere over konflikten i Palæstina og over den enorme forskel i levevilkår, som folk i Israel og i de besatte områder lever under. På den ene side af muren er livet præget af fattigdom, dårlige levevilkår, begrænset adgang til el og vand og vilkårlige anholdelser. På den anden side af muren lever folk med fri adgang til vand og elektricitet og ophøjede rettigheder. Det er forrykt og det er det, vi vil vise med vores mur, siger Mahmoud Mohammad Mansour.

- Men det løser vel ikke konflikten mellem Palæstina og Israel, at vejlenserne reflekterer over, at der er ulige levevilkår på de to sider?

- Nej, men det er en start. Vi tror på at vi ved at ændre den offentlige opinion kan ændre den politiske opinion. Når det sker, vil parterne blive presset til at finde en løsning på konflikten, som respekterer folk på begge sider af muren. Det er derfor, vi laver happenings som denne, fortæller Mahmoud Mohammad Mansour.

Formand for Palyouth Vejle, Mahmoud Mohammad Mansour, med en rulle pigtråd. - Formålet med vores happening er at få vejlenserne til at reflektere og på længere sigt at få ændret den offentlige opinion i spørgsmålet, fortalte formanden. Foto: Søren Gylling.
Happening på Rådhustorvet. Foto: Søren Gylling.
Happening på Rådhustorvet. Foto: Søren Gylling.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Vejle

Bekymring breder sig på lærerværelserne: Vejle-lærere kan ikke overholde afstandskravene

Annonce