Annonce
Ikast-Brande

Unge sjippere dyster i Nørre Snede

Sjipperne fra HGF træner i Nørre Snede Hallen. Her er det fire piger fra konkurrenceholdet - fra venstre Mathilde, Solveig, Julie og Sara, der er i gang med en synkron-øvelse. Foto: Peter Hald

Højderyggens Gymnastikforening bliver vært for stor landsdækkende konkurrence i rope skipping.

Nr. Snede: Højderyggens Gymnastikforening (HGF) bliver lørdag 2. marts vært for den landsdækkende GymDanmark rope skipping to-personers konkurrence, der vil finde sted i Nørre Snede Hallen.

Rope skipping betyder oversat til dansk kort og godt sjipning, så den 2. marts vil Nørre Snede Hallen blive fyldt med unge mennesker, der dyster i forskellige discipliner indenfor sjipning.

Det er ikke alle gymnastikforeninger, der har rope skipping på programmet, men Højderyggens Gymnastikforening har haft det siden 2015, og foreningen har nu flere sjippe-hold og et udvalg af unge talenter.

I alt er der omkring 30 børn og unge, der går til rope skipping i Nørre Snede.

Annonce

Rope Skipping - også kaldet den sjippende gymnastik eller slet og ret sjipning - er en gymnastikdisciplin, som kan få pulsen op.Det er en sport, der kræver god udholdenhed og en høj grad af koncentration og fokus.

Der findes både holdkonkurrencer og individuelle konkurrencer.

GymDanmark (Danmarks Gymnastik Forbund) arrangerer konkurrencer. Man kan finde mere information om rope skipping på GymDanmarks hjemmeside.

Nogle gange kan sjipperne få det til at se ud, som om de ophæver tyngdekraften. Her er det Mathilde og Solveig, der "svæver". Foto: Peter Hald

Sjipning er sjovt

Fire af talenterne er med på det konkurrencehold, som HGF stiller med lørdag 2. marts. Der er tale om fire piger - Julie Braae-Cortsen på 15 år, Solveig Jahn og Sara Jørgensen, begge 13 år, og Mathilde Andersen på 14 år.

De fire piger skal ligesom de øvrige deltagere dyste i forskellige øvelser - blandt andet "hurtig-sjipning" og "synkron-sjipning". Det sidste er en dyst, hvor pigerne parvis udfører ens øvelser.

En af forklaringerne på, at de fire piger netop har valgt sjipning er, at det simpelthen er sjovt.

- Man bliver også udfordret, og der er et godt fællesskab, uddyber Julie Braae-Cortsen.

Hun vandt i øvrigt guld sidste år i to-personers konkurrencen sammen med Solveig Jahn.

De tre andre er helt enige i, at rope skipping er sjovt og udfordrende. De har været med fra starten af og er blevet grebet af sporten.

Pigerne, der alle går på Nørre Snede Skole, dyrker dog også andre fritidsinteresser - for eksempel teen-fitness - og Solveig spiller klaver og danser også, og Sara tegner, så fritiden er fyldt godt op. Desuden er to af pigerne hjælpeinstruktører og med til at træne de yngre deltagere i rope skipping.

Michael Braae-Cortsen er formand for HGF og selv instruktør i rope skipping. Han glæder sig til den 2. marts, hvor HGF bliver vært for en landsdækkende sjippekonkurrence. Foto: Peter Hald

Kommet for at blive

HGF-formand Michael Braae-Cortsen, der er instruktør i rope skipping og "tovholder" for sjipperne, glæder sig til den 2. marts, hvor hallen bliver fyldt med sjippe-gæster fra hele landet.

Ingen tvivl om, at rope skipping er kommet for at blive. Michael Braae-Cortsen kunne dog godt tænke, sig, at drengene fik øjnene op for sporten. Lige i øjeblikket er der faktisk ingen drenge, der går til sjipning i HGF.

- Sjipning bliver regnet som en pigesport herhjemme. Men i udlandet er der faktisk mange drenge og mænd, der dyrker rope skipping, siger han.

Rope skipping er en meget visuel sport, så ved flere lejligheder har unge sjippere fra HGF optrådt offentligt - for eksempel under Kulturnatten i Nørre Snede og ved indvielsen af skoletilbygningen på Nørre Snede Skole.

- Rope skipping er sjovt og udfordrende, lyder det fra 15-årige Julie, der er med på konkurrenceholdet. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Vejle

Folk er alt fra bange og vrede til lettede: Kommunen præsenterer podcast med coronaoplevelser

Annonce