x
Annonce
Vejle

Unge smed rundt med hinanden: Skoleelever til kæmpeslagsmål

Vejle er vært for Danish Open i judo i disse dage. 350 skoleelever fik lov at snuse til nogle af kampsportsgrenene, og topprofessionelle japanere, der skulle deltage i stævnet, deltog beredvilligt som instruktører og viste deres kultursport for måbende Vejle-børn. Foto: Leif Baun
Som optakt til Danish Open i judo var 350 skoleelever fredag samlet i DGI Huset for at snuse til fire forskellige slags kampsport.

Vejle: 350 børn rodede sig fredag formiddag ud i et kæmpeslagsmål i DGI Huset. Lærerne så til med tilfredshed, mens andre voksne drønede rundt for at sætte system i de fysiske sammestød.

Undervisningsplanen var såre fornuftig: Først lærer vi at falde og rulle. Så lærer vi at skubbe og kaste.

Det var børn fra 4. til 9. klasse på Petersmindeskolen, Søndermarksskolen og Novaskolen, der fik chancen for en anderledes optakt til vinterferien.

Annonce

Det er en del af den åbne skole. Vi vil gerne have, at eleverne møder andre former for bevægelse end fodbold og håndbold.

Lasse Andersen Bakgaard Haarbo

Bevægelse uden bold

- Det er en del af den åbne skole. Vi vil gerne have, at eleverne møder andre former for bevægelse end fodbold og håndbold. Vi vil gerne bidrage til, at eleverne får mere motion, og det er fint, hvis foreningerne kan rekruttere nogle ekstra medlemmer, siger Vejle Kommunes breddeidrætskonsulent, Lasse Andersen Bakgaard Haarbo.

Formanden for Elite Vejle, Knud Erik Hansen, fortæller, at det er fjerde gang, arrangementet finder sted. Det har sammenhæng med Danish Open i judo og Matsumae Cup, som Vejle er værtsby for.

De to arrangementer foregår på skift hvert andet år. Lokale klubber stiller med erfarne instruktører, så elevernes møde med de forskellige kampsportsgrene foregår under betryggende omstændigheder.

- Vi har efterhånden opbygget et godt samarbejde med japanerne. Jeg har netop sammen med borgmesteren være på besøg i den japanske ambassadørs residens i Hellerup. Vi talte blandt andet om, hvordan sport og kultur kan bruges til at etablere erhvervsmæssige relationer. Vi samarbejder med Business Vejle. Elitevejle må gerne være bindeled mellem kultur og erhverv, siger han.

Trætte elever

Det kan godt være, en og anden forælder fredag aften har undret sig over et lavere aktivitetsniveau og rødere kinder end ellers hos unge, der tydeligvis ikke alle er lige vant til at bruge kroppen. Avisen talte med et par af eleverne, som lød tilfredse med dagen. Yasmin Schou syntes, det var sjovest at lave rundspark mod puder.

- Det var ikke så svært, sagde hun.

Carl Emil Hansen fik sig et par gode slagsmålstrick.

- Det kan da godt være, jeg vil prøve en klub.

Nogle af instruktørerne var rigtige japanere. De skal deltage i stævnet, og de vil gerne fungere som instruktører og viser deres sport og kultur. De brugte hinanden til at vise et par af de lidt sværere kast, og det blev modtaget med lige dele beundring og begejstring fra børnene.

Rundspark til håndholdt pude var en populær disciplin for elever fra tre skoler, der fik en anderledes optakt til vinterferien. Foto: Leif Baun
Når 350 børn bliver sluppet løs i DGI Husets hal 1, så er det en myretue. Fredag formiddag fik de chancen for at prøve fire slags kampsport i forbindelse med, at Vejle Budo Klub er vært for Danish Open i judo. Foto: Leif Baun
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce