Annonce
Vejle

Ungeråd: - A'typisk-sagen har rystet os

16-årige Jonas Nielsen, formand for Løget Ungeråd, fortæller, at de unge blev overraskede over, at deres beslutning om at hyre A'typisk til en koncert, blev til en historie. Foto: Privatfoto
Jonas Nielsen, formand for Løget Ungeråd, fortæller, at ungerådet i første omgang hyrede rocker-rapperen A'typisk, fordi han er populær blandt de unge og ikke på grund af hans tekster eller relation til rockergruppen Satudarah.

Vejle: Efter først at have afvist at udtale sig om den kommende LUR Fest, hvor rocker-rapperen A'typisk oprindeligt skulle have optrådt, tager formand for Løget Ungeråd, Jonas Nielsen, nu bladet fra munden og fortæller, hvorfor ungerådet hyrede den kontroversielle musiker og hvordan det kom bag på dem, at sagen på et tidspunkt var på vej til justitsministerens bord.

- Da vi skulle finde en kunstner til at optræde, kiggede vi på, hvem der er populære - og det er A'typisk. Hans nyeste nummer ligger nummer 1 på Spotify's Top 50. Det var derfor, vi hyrede ham. Jeg var faktisk ikke engang klar over, at han har været rocker. De videoer, hvor han optræder med rockere, er to-tre år gamle, og hans nyeste nummer har i hvert fald ikke noget med rockere at gøre, fortæller 16-årige Jonas Nielsen.

Han tilføjer, at ungerådets beslutning om ikke at udtale sig til pressen skyldtes, at de var overraskede over, at pludselig at befinde sig i, hvad de opfattede som en mediestorm.

- Det hele skete meget pludseligt og vi var slet ikke forberedt på det, fortæller Jonas Nielsen.

Tænkte ikke over teksterne

Han tilføjer, at ungerådets medlemmer, der alle er teenagere og nye i bestyrelsen, er blevet rystede over både medieomtalen og over de kommentarer, sagen har ført med sig på sociale medier.

- Det er lidt vildt, at der har været skrevet så meget, og der har været mange kommentarer, som har været meget kritiske, men det har aldrig været vores hensigt at lave ballade - vi ville bare hyre en musiker til en fest, fortæller Jonas Nielsen.

Ifølge ham har ungerådet ikke på forhånd reflekteret over de af A'typisk's tekster, som er en af årsagerne til, at både Sydøstjyllands Politi, Vejle Kommune og SSP har frarådet de unge at hyre ham til deres fest i Kvarterhuset i februar.

Rocker-rapperen har blandt andet sunget om mord på politifolk og hvidvask af penge, men ifølge Jonas Nielsen er det ikke noget, de unge tager særlig notits af.

- Vi hører den her musik hele tiden og jeg tænker i hvert fald ikke selv over teksterne og sådan tror jeg, at mange har det. Vi lytter til musikken og ikke så meget teksterne. Nogle af de tekster, der er nævnt i medierne, kendte jeg faktisk slet ikke, fortæller Jonas Nielsen.

Som omtalt har debatten om det passende i at hyre A'typisk til festen på Løget, ført til, at A'typisk er blevet erstattet af rapperen Benny Jamz og Jonas Nielsen forventer, at sagen dermed er slut.

- Vi har i hvert fald ikke kunnet finde noget på Benny Jamz, som skulle kunne give problemer. Vi har lært af den her sag, at vi nok er nødt til at undersøge kunstnernes baggrund lidt bedre i fremtiden, siger Jonas Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce