Annonce
Alarm 112

Ungt kærestepar i ATV-ulykke fortsat på intensiv-afdeling: Kørte ned ad stejl skrænt og landede på skarpe sten

Ulykken skete på Birkelundvej mellem Jelling og Hopballe. Foto: presse-fotos.dk
Et ungt kærestepar på 15 og 17 år fik alvorlige kvæstelser, da de forulykkede på en ATV i Jelling sidst på aftenen tirsdag. Pigen blev fløjet med helikopter til Odense Universitetshospital.

Jelling: Hele beredskabet i form af politi, indsatsleder, bilinspektør, flere ambulancer og en akutlægehelikopter blev sent tirsdag aften sendt ud, da der skete en voldsom færdselsulykke på Birkelundvej mellem Jelling og Hopballe.

Her var et ungt kærestepar forulykket på en såkaldt ATV. De mistede herredømmet over det firehjulede køretøj, kørte af vejen og ud over en stejl skrænt - hvor de landede på nogle skarpe sten.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at anmeldelsen indløb klokken 22.21, hvor parret - en 15-årig pige fra Uldum og en 17-årig dreng fra Jelling - blev opdaget af en forbipasserende, der var ude at ride.

Annonce
Hele beredskabet i form af politi, indsatsleder, bilinspektør, ambulancer og helikopter blev sendt til ulykkesstedet, da to unge på 15 og 17 år forulykkede i Jelling tirsdag aften. Foto: presse-fotos.dk

Begge pådrog de sig kvæstelser og blev med det samme bragt til Odense Universitetshospital, hvor de i øjeblikket er indlagt på intensivafdelingen, oplyser vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Værst gik det tilsyneladende ud over den 15-årige pige.

- Det var et ret grimt uheld. Kvinden blev fløjet til Odense med helikopter, sagde Mikkel Ross onsdag morgen.

De foreløbige meldinger på de forulykkedes tilstand er dog positive.

- Vi har hørt, at de er uden for livsfare, og at man forventer, at de senere i dag vil blive overført til almindelige afdelinger, sagde Mikkel Ross.

Torsdag formiddag oplyser politiet, at den 17-årige dreng er blevet flyttet fra intensiv til en normal hospitalsafdeling. Pigen, der er vågen og ved bevidsthed, forventes ligeledes at blive flyttet i løbet af torsdag eller fredag.

De unge forulykkede på en såkaldt ATV - det står for "All-Terrain Vehicle" og dækker over en robust terrængående motorcykeltype, der er forsynet med tre eller fire hjul. - Arkivbilledet her har intet med ulykken ved Jelling at gøre. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Ifølge politiets rapport skete uheldet 50 meter nordøst for krydset mellem Bøgelundvej og Birkelundsvej, hvor den uregistrerede ATV kørte i sydøstlig retning.

Ved undersøgelserne af ulykkesstedet skulle der være blevet fundet skridspor i noget grus og indikationer på, at det unge par i forbindelse med uheldet først var kørt gennem et buskads.

Hvad er en ATV?

  • En ATV er en tre- eller firehjulet type motorcykel, der blandt andet bliver brugt i landbrugssammenhæng og i nogle tilfælde også til sport.
  • 'ATV' står for All-Terrain Vehichle, og der er således tale om et robust køretøj, som især gør sig godt på ujævne underlag og kan benyttes i eksempelvis skov- og naturområder.
  • For at kunne køre lovligt på offentlig grund skal en ATV være indregistreret på hvide plader - som en bil. I så fald kan det være tilladt at køre to personer på ATV'en.
  • Man skal derfor i udgangspunktet være fyldt 18 år og have førerret for at føre en ATV lovligt på offentlig vej.
  • Det er dog tilladt for en 17-årig at køre ATV med en værge bagpå og for 16-årige med traktorkørekort, såfremt ATV'en er indregistreret som traktor.
  • Det kræver, at ATV'en er EU-typegodkendt som traktor med en hastighed på højst 40 km/t.
Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce