Annonce
Give

Unikt lokalt samarbejde til gavn for sultne maver og nyt idrætscenter

Lasse Lindberg og Martin Schmidt har fundet sammen i et tæt samarbejde om at skaffe støttekroner til det nye idrætscenter, samtidig med at de i samarbejde med Danespo og Danpo lancerer en billig aftenmenu for folket i denne uge. Foto: Jim Hoff
GISK, Danespo, Danpo og Diagonalkroen har fundet hinanden i et lokalt funderet samarbejde, som handler om billig og god aftensmad samt økonomisk støtte til det nye, fælles idrætscenter i byen.

Give: Give-egnen er kendetegnet ved en række stærke virksomheder som Danpo i Farre og Danespo på Dyrskuevej i Give, der begge excellerer i produktion af fødevarer. Der er også en driftig kro i midtbyen, der er kendt for at tænke ud af boksen, ikke mindst her i en svær coronatid. Og så er der det nye, store projekt omkring etableringen af det fælles idrætscenter ved Søndermarkshallen.

Tager man disse fire institutioner og hælder dem i den store samarbejdsgryde, tilsætter et godt stænk lokalpatriotisme plus det glimrende krydderi 'velvilje', ja så står man, hvis vi bliver i det kulinariske billedsprog, pludselig med en spændende ret, som både smager godt, er velgørende og som på flere plan kan mætte rigtig mange munde.

Annonce

Har købt 20.000 stykker kyllingebryst

Helt kontant handler det om, at Lasse Lindberg på Diagonalkroen efter mastodonteventyret med tarteletfyldssalget igen-igen har lanceret en god idé. Fra og med mandag 18. januar kan man på Diagonalkroens Facebook-side bestille aftensmad som 'ja-tak' tilbud til fem personer til den lave pris af 50 kroner.

Menuen består af fem stykker kyllingebryst leveret af Danpo i Farre, der er klar med kyllingebryst fra De Danske Familiegårde. Derudover leverer Danespo halvanden kilo baby-gourmet kartofler, og det hele glider ned med en lækker barbecue-sauce.

- Jeg har købt 20.000 stk. kyllingebryst af Danpo til en voldsom favorabel pris, da de pt. grundet coronaen har svært ved at afsætte alle deres engrosvarer. Danespo er med på at levere kartofler til en også meget favorabel pris, og det bliver så til 4.000 enkeltstående menuer, som vi sætter til salg her fra kroen, fortæller Lasse Lindberg. Han understreger, at man selv skal lave maden færdig derhjemme. Man får udleveret de gode råvarer, som man selv skal varme op og kan supplere med egne grønsager osv.

Annonce

Handler om at gøre tingene lokalt

Hvorfor søsætter man så dette tiltag? Jo, det handler om både at få flyttet nogle 'indefrosne' varer ud til forbrugerne, om at give folk i Give og omegn mulighed for en god gang aftensmad til en billig penge  - og så handler det ikke mindst om at støtte GISKs kamp for at indsamle de manglende 10 millioner til det fælles idrætscenter i Give.


Jeg synes jo, at det er en god ide, at vi med fire lokale medspillere på banen både kan holde gang i aktivitetsniveauet på kroen og støtte det nye idrætscenter

Lasse Lindberg, Diagonalkroen Give


Her er det så, centerleder Martin Schmidt lige skal have mikrofonen.

- I sidste uge blev jeg kontaktet af folk udenbys fra, der tilbød at lave mad til byen for at skabe støttekroner til GISKs indsamlingskasse. Ideen var fin, men jeg mener jo, at vi skal holde sådan noget lokalt, så jeg kontaktede Lasse Lindberg og kom med en forespørgsel, om vi kunne lave det her lokalt med Diagonalkroen som omdrejningspunkt, forklarer Matin Schmidt.

Annonce

Udsolgt giver 40.000 til idrætscentret

Den initiativrige kromand var med på ideen, og efter at have landet aftaler med Danespo og Danpo stod konceptet klar til affyring.

- Jeg synes jo, at det er en god ide, at vi med fire lokale medspillere på banen både kan holde gang i aktivitetsniveauet på kroen og støtte det nye idrætscenter. Den mad, vi kan tilbyde til en virkelig fin pris, er funderet på råvarer fra den øverste hylde, og drømmescenariet er jo, at vi sælger samtlige 4000 menuer. Da vi donerer 10 kroner pr. solgt menu, betyder det, at vi kan sende 40.000 kroner til GISK. Men lad os nu se, ender vi på det halve, er det bestemt også rigtig fint, konstaterer Lasse Lindberg.

Hvis han ikke får afskibet samtlige 20.000 stykker kyllingebryst i denne ombæring, har han naturligvis en plan for, hvad restpartiet så kan bruges til sammen med en rigtig god aspargesflødesovs og nogle lækre butterdejsskaller.

Annonce

Schmidt: Fantastisk med Lasse som medspiller

Martin Schmidt er nærmest lykkelig over dette nye samarbejde med Diagonalkroen, som han ud det aktuelle projekt ser fremtidsperspektiver i.

- Lasse er en fantastisk medspiller for os, og vi sætter virkelig stor pris på, at den driftige kromand vil være med til at skaffe støttekroner til det nye idrætscenter. Jeg synes, det er så godt, at vi kan stable sådan et lokalt funderet samarbejde på benene med kroen, Danpo og Danespo. Det sender også et kraftigt signal til omverdenen (læs: Vejle Kommune) om, at vi viser en masse vilje og ikke lægger os ned, selv om det pt. er svært at få gang i indsamlingsprocesserne, pointerer Martin Schmidt.

Han ser fremover gode muligheder i et udvidet samarbejde med Lasse Lindberg og kroen.

- Jeg er sikker på, at vi kommer til at lave flere ting sammen og sammen kan være med til at skabe aktivitet i byen. Vi har pladsen, Lasse har det store køkken og ressourcerne, når der skal køres virkelig store events og arrangementer, siger Martin Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce