Annonce
Erhverv

Uniscrap bliver overtaget af Odense-virksomhed: Ser Fredericia Havn som godt supplement til Lindø

Uniscrap, som beskæftiger sig med genindvinding af primært jern- og metalskrot, har holdt til i Prinsessens Kvarter siden efteråret 2019. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Overtagelsen afventer konkurrencemyndighederne, men forventes effektueret i løbet af foråret 2021.
Annonce

Taulov: HJ Hansen Genvindingsindustri A/S med hovedkvarter i Odense overtager Uniscrap A/S, der holder til i Prinsessens Kvarter. Det oplyser HJ Hansen Genvindingsindustri i en pressemeddelelse.

Virksomheden overtager alle aktier i Uniscrap fra moderselskabet Scholz Recycling GmbH med hovedsæde i Essingen i Tyskland.

- HJ Hansen Genvindingsindustri har over de seneste godt og vel halvandet år med stor succes gennemført en omfattende turn-around proces med væsentlige effektiviseringer og omkostningsreduktioner til følge. I de kommende år vil vi se behov for investeringer i yderligere forædlingsaktiviteter. Vi er således i en branche, hvor størrelsesøkonomi betyder meget, og afgiftsbelastningen er stor. Der er derfor behov for en konsolidering af jern- og metalskrotbranchen i Danmark. I det perspektiv er Uniscrap og HJ Hansen Genvindingsindustri et perfekt match og nøglen til en yderligere styrkelse af vores samlede konkurrencekraft, oplyser bestyrelsesformand i HJ Hansen Genvindingsindustri A/S Christian Junker.

Den fusionerede virksomhed får en samlet omsætning på over to milliarder kroner og vil beskæftige godt og vel 200 medarbejdere på 20 lokationer i Danmark, Sverige, Tyrkiet og Kina - heraf 34 ansatte i Taulov.

Annonce

Vil udvikle pladsen i Taulov

Uniscrap opkøber jern- og metalskrot fra seks pladser i Jylland. Uniscrap omsatte i 2019 for 345 millioner kroner.

Jern- og metalskrottet bliver udskibet fra Fredericia Havn. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- I forhold til afdelingens betydning i fremtiden får vi en plads, som er en vigtig del af vores infrastruktur. Vi vil gerne udvikle pladsen, fortæller administrerende direktør i HJ Hansen Genvindingsindustri Mogens Bach Christensen til Fredericia Dagblad.

I HJ Hansen Genvindingsindustris aktiviteter indgår, udover køb og salg af jern- og metalskrot, blandt andet oparbejdning af kabler og transformatorer, miljøbehandling af skrotbiler og nedbrydning af jern- og metalkonstruktioner.


I forhold til afdelingens betydning i fremtiden, så får vi en plads, som er en vigtig del af vores infrastruktur. Vi vil gerne udvikle pladsen.

Mogens Bach Christensen, adm. direktør


HJ Hansen Genvindingsindustri A/S omsatte i regnskabsåret 2019/20 for 1,3 milliarder kroner. Overskuddet blev på 24,1 millioner kroner før skat.

Virksomheden sender skrot ud af landet med skib - ligesom Uniscrap.

- Vi udskiber fra Lindø og ser havnepladsen i Fredericia som et godt supplement til Lindø, forklarer direktøren.

- Ansætter I nye folk?

- Det er for tidligt at sige, så længe sagen ligger i konkurrencemyndighedernes hænder, siger han.

Nu afventer virksomhederne de danske konkurrencemyndigheders godkendelse af fusionen, hvorefter samkørslen af de to virksomheder vil gå i gang - efter planen i foråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Annonce