Annonce
Vejle

Ups - Hajtænderne blev trukket ud af Polarvej efter få dage

Der var engang - i meget kort tid - nogle hajtænder. I dag vidner kun sølle stumper om det kommunale ups. Foto: Kaare Johansen
En fejl var skyld i, at Vejle Kommune bestilte hajtænder til sidevejene - de måtte væk, da et flertal af beboerne var bekymrede for farten på villavejen.

Grønlandskvarteret: Den ene dag kom beboerne i Polarvejs-området hjem til splinternye hajtænder på sidevejene. Nogle uger efter kunne de se kommunens folk i fuld gang med at raspe dem væk.

Og hvad skete der lige der, har en læser i området undret sig over siden. For efter hendes vurdering, var det da helt logisk, at det var bilerne fra sidevejene, der skulle holde tilbage for snerrende hajtænder, så bilisterne på Polarvej ikke konstant skulle træde på bremsen.

Men nej - opmærkningen var en fejl. Ifølge vejingeniør Jane Knudsen fra Vejle Kommune er det et par år siden, at hajtands-affæren udspillede sig på villavejen, men hun kan godt huske, hvad der skete:

Annonce

- I vinteren 2018/2019 havde vi en medarbejder rundt og tjekke, hvor i kommunen det var nødvendigt at genmale striber og andre vejmarkeringer. Her blev der ved en fejl bestilt hajtænder til sidevejene ved Polarvej.

Samme forår gik firmaet, der havde fået opgaven, i gang med arbejdet. Hajtænderne blev brændt fast på asfalten.

Utilfredse grundejere

Men nogle dage efter ringede Jane Knudsens telefon . Beboerne i området var langt fra tilfredse med tingenes tilstand:

- Grundejerforeningen ville høre, hvorfor der var kommet hajtænder på sidevejene, fortæller Jane Knudsen.

Den lokale modstand byggede på en frygt for, at farten på Polarvej ville stige, når bilisterne ikke længere skulle tænke på højre vigepligt og være opmærksomme på trafikanter fra de små sideveje.

- Grundejerforeningen besluttede, at drøfte sagen på et møde. Og efterfølgende var meldingen, at de gerne ville have hajtænderne fjernet, fortæller Jane Knudsen.

Med den besked var der kun ét at gøre. Kommunens folk måtte sluge en ekstra bitter økonomisk pille og sende mandskab ud for at raspe hajtænderne væk fra de 11 sideveje.

Dermed var tingenes tilstand bragt tilbage til status quo. I dag er det igen bilisterne på den store vej, der skal vige for deres medtrafikanter fra sidevejene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce