Annonce
Ikast-Brande

Urban Street Zone vil udenfor

Nogenlunde sådan forestiller Urban Street Zones bestyrelse sig, det nye udendørsområde kunne tage sig ud. Computervisualisering: Urban Street Zone
Street sport-foreningen Urban Street Zone vil anlægge en en selvstændig, udendørs skaterpark.
Annonce

Brande: Street sport-foreningen Urban Street Zone er tæt på at være klar til at gå i gang med endnu en udvidelse af skaterparken på Mylius-Erichsensvej. Denne gang skal ramperne placeres i det fri.

For to uger siden kom det frem, at Urban Street Zone havde bedt Ikast-Brande Kommunes kultur- og fritidsudvalg om at få lov til at ændre anvendelsen af halvdelen af et ekstraordinært udviklingstilskud på 300.000 kr.

I stedet for en hal som oprindeligt tænkt ønsker Urban Street Zone at anlægge en selvstændig, udendørs skaterpark. Det ønske har kultur- og fritidsudvalget godkendt på sit sidste møde inden sommerferien.

Dermed kan skaterne gå videre med planerne, som samtidig vil betyde, at man – når de nye ramper m.v. står klar – som gæst bliver modtaget på en helt anden måde end i dag, når man ankommer til skaterhallerne på Mylius-Erichsensvej.

Annonce

Stram tidsplan

USZ-næstformand Thomas Meyer Jensen har da også vanskeligt ved at skjule sin begejstring for projektet, som vil blive lavet i en meget rå – ”urban” – stil, som nærmest kommer til at signalere skibsværft eller havnekaj. Til det formål har han og formanden Rune Lyager været på besøg hos Serup Olesen A/S, som velvilligt – og uden beregning – har doneret en række metaldele til projektet, bl.a. en kranarm, der skal bruges som rækværk, og nogle store sandhjul. Give Steel står for de øvrige metaldele ligeledes u.b., Knud Sørensen leverer sand og grus i store mængder til ren kostpris, og til samme lave pris leverer IBF 40 tons specialblandet beton. Endelig har Rene Søndergaard sagt ja til at stå for elarbejdet, så på den måde får Urban Street Zone de 150.000 kommunale kroner til at strække langt – det er lige før, man kan tale om ”miraklet på Mylius-Erichsensvej”, mener Rune Lyager.

Tidsplanen er ikke meget mindre stram end budgettet: Arbejdet forventes først for alvor at gå i gang i slutningen af august, og allerede en måneds tid senere skulle det færdige resultat gerne være klar til indvielse.

Mens arbejdet står på, vil der stadig være fuld adgang til de to nuværende haller – og masser at se på, garanterer Thomas Meyer.

Annonce

Træer og graffiti

Selvom udtrykket skal være råt og urbant – nærmest industrielt – skal det ikke være koldt, gråt og kedeligt – tvært imod, understreger næstformanden, der er specialist i stålkonstruktioner – Rune Lyager er i den sammenhæng ”træmanden”.

Det grønne skal en række træer være med til at sørge for, og derudover er det meningen, at ydermurene på de haller, der kommer til at danne bagvæg for den udendørs skaterpark, skal dekoreres med graffitikunst i samme stil som de to eksisterende haller er det indenfor. En scene samme sted samt tilskuerpladser på den modsatte side indgår også i de foreløbige planer, som vil blive – og allerede er blevet - tilpasset undervejs.

Noget af det, Thomas Meyer glæder sig allermest til, er næsten belysningen, der skal gøre det muligt at benytte området på alle tidspunkter af døgnet – og gøre det så spændende, at man bare bliver nødt til at køre ind og se, hvad det er, hvis man tilfældigvis kommer forbi, forklarer han. Det er dog ikke meningen, at der skal skates i døgndrift. Lyset vil blive slukket på et fastlagt tidspunkt ud på aftenen, hvilket i hvert fald en stor del af året vil lægge en naturlig dæmper på aktiviteterne, men ellers er det meningen, at alle må benytte området, uanset om man er medlem af Urban Street Zone eller bare på besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce