Annonce
Alarm 112

Uro ved retsbygningen, da fire sigtede i sag om dødsvold fik forlænget deres varetægtsfængsling

Sydøstjyllands Politi sendte flere patruljer, da der onsdag eftermiddag opstod uro i Retten i Horsens i forbindelse med en fristforlængelse i sag om dødsvold. Foto: Presse-fotos.dk

Horsens: Der opstod uro i Retten i Horsens, da fire mænd, der er sigtet for grov vold mod nu afdøde Tobias Jødal fra Horsens, onsdag eftermiddag skulle have deres varetægtsfængsling forlænget.

Ifølge vagtchef Steffen Wolf, Sydøstjyllands Politi, var det personale fra retten, der kl. 13.31 tilkaldte hjælp fra politiet, der kvitterede med at sende flere patruljer frem til retsbygningen.


Annonce

Der var nogle personer, der skabte utryghed, og da vi kom frem, blev tre personer antruffet. Men der er ingen, der er blevet anholdt elle sigtet for noget.

Steffen Wolf, vagtchef


- Der var nogle personer, der skabte utryghed, og da vi kom frem, blev tre personer antruffet. Men der er ingen, der er blevet anholdt elle sigtet for noget, oplyser vagtchefen onsdag.

Torsdag morgen oplyser vicepolitikommissær ved Sydøstjyllands Politi, Stig Simonsen, at der alligevel fandt en anholdelse sted i forbindelse med uroen foran retten.

- En 20-årig mand blev kortvarigt anholdt uden foran retten, sigtet for at være i besiddelse af 3,38 gram skunk 3,36 gram hash.

De fire sigtede

De fire sigtede i voldssagen er alle mænd fra Vejle i alderen 21 til 29 år.

Ingen er blevet sigtet eller anholdt efter uro ved Retten i Horsens onsdag eftermiddag. Foto: Presse-fotos.dk

De er sigtet for grov vold og frihedsberøvelse ved tirsdag 11. maj at have overfaldet og banket 20-årige Tobias Jødal i Sølvgade.

Herefter puttede de ham i bagagerummet i en BMW, som de kort tid efter forulykkede i på Nørretorv i Horsens.

Efter uheldet flygtede de fire mænd og efterlod den 20-årige hårdt kvæstet i bagagerummet. Han blev samme aften erklæret klinisk død og døde ugen efter, da hans respirator blev slukket.

Annonce

Anholdt kort efter

Nogle timer efter overfaldet blev to mænd på 21 og 29 år anholdt og fremstillet i grundlovsforhør den følgende dag.

Samme dag - onsdag formiddag - blev en endnu en mand på 21 år fra Vejle anholdt og fremstillet i grundlovsforhør torsdag.

Og søndag blev den fjerde formodede gerningsmand, en 24-årig mand fra Vejle, anholdt og varetægtsfængslet den følgende dag.

Onsdag fik alle fire forlænget deres varetægtsfængsling med yderligere fire uger, oplyser vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce