Annonce
Vejle

Uroen på herberget fortsætter: Tidligere leder meldt til politiet

Mens tidligere leder Bettina Sørensen mener, hun er blevet snydt for mere end 160.000 kroner i blandt andet løn, har bestyrelsen meldt hende til politiet. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Bettina Sørensen tager det helt roligt, men mener sammen med 3F, at hun er blevet snydt for over 160.000 kroner.

Annonce

Vejle: Efterårets uro trækker stadig spor på Vejle Herberg.

Mens tidligere leder Bettina Sørensen mener, hun er blevet snydt for mere end 160.000 kroner, blandt andet i løn, har bestyrelsen meldt hende til politiet.

Den mener, at et større beløb er forsvundet i hendes varetægt.

- Vi har for første gang haft en revisor på, og han kunne se, at noget ikke stemte. Vi har valgt at gå videre for at få undersøgt det helt til bunds, siger sekretær Jean Starostka.

Han ønsker egentlig ikke at kommentere på sagen. Men fordi Bettina Sørensen selv åbner op, føler han sig tvunget til det.

Jeg har ren røv at trutte i, så jeg tager det helt roligt.

Bettina Sørensen, tidligere leder

Herberg i økonomiske problemer

Vejle Herberg stormer mod et underskud på over en halv million kroner for 2017.Politikerne i voksenudvalget har af flere omgange været inde for at dække det.

I januar hjalp de med 250.000 kroner. For nyligt var det 80.000 kroner. På det seneste møde spyttede de 204.776 kroner i for at få økonomien til at balancere endeligt.

Problemerne opstod efter efterårets tumult, hvor den gamle bestyrelse blandt andet glemte at søge midler fra en pulje under Børne- og Socialministeriet.

Derudover har den sat til side til voldgiftssagen, som tidligere leder Bettina Sørensen og 3F har rejst.

Annonce

Et efterår med tumult

Vejle Amts Folkeblad er bekendt med sagen, fordi herbergets budget blev diskuteret på voksenudvalgets møde. Her kan man se, at det i 2017 stormer mod et underskud på over en halv million kroner, som politikerne går ind og dækker.

En del af årsagen er en post på 300.000 kroner til den såkaldte voldgiftssag.

Bettina Sørensen blev fyret efter en periode med tumult på herberget, hvor Knud Sørensen trak sig som formand, efter at en gruppe af medlemmerne stillede et mistillidsvotum med krav om ekstraordinær generalforsamling. Få dage senere havde bestyrelsen rekonstrueret sig med tidligere næstformand Mie Pedersen som formand. Det medførte på Facebook en ophedet debat, som blot blev forstærket, da lederen officielt blev afskediget på grund af omstruktureringer.

Annonce

Venter politiets efterforskning

Begrundelsen holder ifølge Bettina Sørensen heller ikke. Derudover mener hun og fagforeningen 3F, at hun har mere end 160.000 kroner til gode.

- Det handler om feriepenge for 2014, 2015 og 2016, tre måneders løn og noget pensionsopsparing. Vi har endda forsøgt at indgå forlig, siger Bettina Sørensen.

Det vil Vejle Herberg ikke, fordi det er af den klare opfattelse, at det i stedet har penge til gode.

- Der er ikke hold i det. Desuden mangler vi som sagt penge fra salget af Hus forbi-aviser. Nu må vi vente på politiets efterforskning, fortæller sekretær Jean Starostka.

- Jeg har ren røv at trutte i. Jeg har ikke gjort noget forkert, så jeg tager det helt roligt, lyder modsvaret fra den tidligere leder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce