Annonce
Vejle

Usvækket støtte fra lokal Venstre-forening: - Vi står 100 procent bag Lars Løkke

Lars Løkke Rasmussen blev mødt med flag og fødselsdagslagkage, da han i forbindelse med valgkampen i maj lagde vejen omkring sit fødehjem i Skolegade. Opbakningen lokalt er ifølge både kommuneformanden og folketingsmedlem Christoffer Melson (til højre) usvækket. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Formanden for kommuneforeningen kan godt se ideen med at få fremrykket partiets landsmøde og afklaret formands-diskussionen - Melson bag formandskab
Annonce

Vejle: De seneste ugers uro har ikke svækket Venstre i Vejle Kommunes støtte til formand Lars Løkke Rasmussen.

Formand René Jensen-Iversen er netop vendt hjem fra ferie. Han har hastigt sat sig ind i udviklingen - senest med Lars Løkke Rasmussens melding om at flytte landsmødet til sidste weekend i september:

- Vi står 100 procent bag Lars Løkke. Og det er en god idé at fremrykke landsmødet, så vi kan få lagt låg på al balladen, siger René Jensen-Iversen.

Endnu har der ikke været et møde om situationen i kommuneforeningens bestyrelse - en bestyrelse, der blandt andet udgøres af formændene for partiets otte lokale vælgerforeninger. Men René Iversen-Jensen er sikker på, at der er opbakning til Lars Løkke hele vejen rundt:

- Jeg har ikke hørt andet. Men her de nærmeste dage ringer jeg rundt og får en snak med de enkelte formænd, siger kommuneformanden.

Der er lige nu et alt for stort fokus på enkeltpersoner og arvefølgen i Venstres ledelse. Det gør os ukampdygtige som parti og skygger for Venstres politiske projekt. Det kan vi selvfølgelig i længden ikke være tjent med.

Lars Løkke Rasmussen (V) på Facebook

Annonce

Melson: Arbejder godt sammen

Opbakning til det nuværende formandskab er der i hvert fald fra det lokale folketingsmedlem Christoffer Melson.

Den nybagte Christiansborg-politiker er en del af partiledelsen, og forleden meddelte han på sin Facebook-profil, at han er dybt uenig med de partifæller, der har krævet, at både Lars Løkke og næstformand Kristian Jensen skiftes ud. Han skriver:

Vi har netop haft to fremragende valg og nyder stadig stor opbakning i befolkningen. Det er en opbakning, vi har opnået under den nuværende ledelse. Det skal vi selvfølgelig holde fast i!

Derudover har jeg nu personligt oplevet at arbejde tæt sammen med både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen. De er begge hårdtarbejdende og utroligt dygtige. Min oplevelse er også, at de på trods af uroen, som vi selvfølgelig alle gerne ville have været foruden, i dagligdagen arbejder godt sammen, og at deres styrker supplerer hinanden rigtig godt.

Annonce

Bagland ønsker snarligt landsmøde

Det var søndag aften, at Lars Løkke Rasmussen på en Facebook-video foreslog, at landsmødet blev rykket frem til sidste weekend i september i stedet for som planlagt midten af november. Her fremgik det, at det var partiformandens egen idé at rykke mødet til weekenden før Folketingets åbning. Ifølge blandt andet TV2 kom meldingen dog i kølvandet på, at fire ud af fem bestyrelser i partiets storkredse tidligere på ugen havde opfordret til, at landsmødet blev rykket frem.

- Men jeg kan fortælle, at Lars Løkke kontaktede mig allerede fredag og fortalte, at det var planen. Det er bare et bevis på al den spin, der kører fra anonyme kilder. Derfor er det en fordel, at vi får holdt det landsmøde, så medlemmerne kan få lov at øve deres indflydelse, siger Christoffer Melson.

Ifølge kommuneformand René Jensen-Iversen er det også holdningen i bestyrelsen for Region Syddanmark, at det er en god idé at få fremrykket landsmødet. Torsdag mødtes formændene for regionens kommuneforeninger for at drøfte situationen:

- Jeg kunne ikke selv være til stede på grund af ferien - men det er den melding, jeg har fået, siger René Jensen-Iversen, inden han på lørdag skal deltage i det afgørende hovedbestyrelsesmøde, der holdes på Hotel Comwell Kellers Park Brejning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sagen om Sofie er ikke enkeltstående: Flere handicappede har lidt eller er døde i bad uden opsyn

Vejle

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Børkop

Krise har vist nye muligheder i Krystallen: Det har vi lært af coronakrisen

Annonce