Annonce
Sport

Utaka siger tak for hjælpen

Peter Utaka trænede med VB-truppen en uges tid, inden det endte med en aftale, men i løbet af den uge spillede Utaka ikke med i kampene. Man han får formentlig spilletid, når VB spiller fredag. Foto: Anders Møllenberg

Den 34-årige Peter Utaka er tilbage i dansk fodbold, og det sker et år eller to tidligere, end han forventede. For han håbede på et comeback i Danmark.

Side: Det er en slags tak for hjælpen, når Peter Utaka dette forår tørner ud for Vejle Boldklub.

Den 34-årige nigerianske angriber er nemlig en god bekendt af den udenlandske del af klubbens ejerkreds. Utaka har igennem flere år arbejdet tæt sammen med kineseren Lucas Chang. Mere præcist begyndte det for seks siden og stammer fra den gang, Peter Utaka skiftede fra OB til kinesisk fodbold.

- Jeg var den første udenlandske spiller, Lucas skaffede til Kina, fortæller Peter Utaka.

Peter Utaka skuffede ikke, og i sin første sæson i Kina scorede han 20 mål i 27 kampe. En sådan statistik gjorde i al fald ikke tingene svære for Lucas Chang, når han handlede spillere fra Europa til Kina.

- Lucas hjalp mig, og nu betaler jeg lidt tilbage, hvis jeg kan hjælpe hans klub op i Superligaen, siger Peter Utaka.

Peter Utaka forlod Danmark ved udgangen af 2011 efter tre et halvt år i OB, hvor han i én af sæsonerne endte som topscorer i Superligaen. Han spillede tre år i kinesisk fodbold, inden han rykkede videre og snuppede yderligere tre i den japanske liga.

- Niveauet i både Japan og Kina er udmærket. I begge lande er der mange gode spillere, som kommer fra de bedste rækker i de store europæiske fodbold-lande, siger Peter Utaka, som selv nåede at spille både med og mod folk som Nicolas Anelka, Frederic Kanouté, Seydou Keita, der alle kom fra europæisk top-niveau.

Annonce

Jeg mangler kamptræning, når der er to måneder siden, jeg senest spillede en kamp. Nu har vi heldigvis to kampe, inden turneringen begynder, og det vil hjælpe en hel del.

Peter Utaka

Mangler noget kamptræning

Peter Utakas seneste kamp ligger tilbage i begyndelsen af december, da han rundede turneringen af med sin nu tidligere japanske klub Tokyo FC.

Træningen i klubben stoppede 10. december, og Peter Utaka tilbragte derefter noget tid hos familien i Nigeria samtidig med, at han holdte den fysiske form ved lige. Træningen er foregået for ham selv, da han ikke trænede med i klubber, inden han for en god uge siden stødte til VB-truppen i Tyrkiet.

- Jeg mangler kamptræning, når det er to måneder siden, jeg senest spillede en kamp. Nu har vi heldigvis to kampe, inden turneringen begynder, og det vil hjælpe en hel del, siger Peter Utaka, der har belgisk pas, så han er klar med det samme, da han som borger i et land i EU trods sin nigerianske baggrund ikke har brug for arbejds- og opholdstilladelse.

Kender Schoop og Greve

Peter Utakas fortid i OB betyder, at han kender et par af spillerne i VB-truppen, da både anfører Jacob Schoop og stopper Mads Greve spillede hos fynboerne samtidig med Peter Utaka. Det lå ikke umiddelbart i kortene, at et comeback i dansk fodbold skulle komme netop nu.

- Jeg kunne godt tænke mig at prøve Danmark igen, men jeg regnede med, at der ville gå et år eller to flere, inden det måske blev aktuelt, siger han og fortsætter:

- Men nu opstod der en mulighed, og jeg er glæder mig, siger han.

Aftalen på et halvt år passer Peter Utaka udmærket, da den giver ham mulighed for at se VB an.

- Jeg har aldrig tidligere spillet i den næstbedste række, og jeg ved ikke, om Vejle er en klub for mig og omvendt. Nu må vi se, hvad der sker, og det kan jo sagtens tænkes, at vi finder ud af, at samarbejdet skal fortsætter, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udbredt dille blandt unge er let at få fingre i: Dåser med snuslignende tyggetobak sælges overalt

Annonce