Annonce
Erhverv

Utilfredshed med regnskabet hos Egil Rasmussen: - 2019 var et år, vi skulle have overstået

Egil Rasmussen A/S har gennem årene været med til byggeriet og renoveringen af en række store projekter i Fredericia - blandt andet den midlertidige politiskole. Arkivfoto: Mette Mørk
Senest har virksomheden vundet licitationen på at opføre det nye genbrugscenter og genbrugsplads på Nordre Kobbelvej, som skal stå færdigt om et år.

Fredericia: Hos entreprenørvirksomheden Egil Rasmussen A/S er ledelsen glad for, 2019 er overstået. Det var nemlig ikke et af af virksomhedens bedste.

Selvom det nyligt offentliggjorte regnskab viser, at virksomheden lander et resultat på den primære ordinære drift på 14,2 millioner kroner, er det en nedgang fra 2018, hvor resultatet endte på 20,5 millioner kroner. Det skete, selvom omsætningen faktisk steg fra 625 millioner kroner i 2018 til 759 millioner kroner i 2019. Faktisk frygtede virksomheden, at regnskabet ville se endnu værre ud, da året begyndte.

- 2019 var et år, vi skulle have overstået. Vi troede, vi ville lande på et overskud på fem til ti millioner kroner, fordi vi havde to sager, som var noget hø, fortæller medindehaver af Egil Rasmussen Christian Duus.

Vi skal længere ned i omsætning. Til gengæld skulle vi gerne tjene nogle flere penge. Vi tror på, at hvis vi går 20 procent ned i omsætning, så lander vi på de små 18 millioner kroner før skat.

Christian Duus, medindehaver

Vil tjene flere penge

Hvis det ikke var for de to sager, ville virksomheden have tjent væsentlig flere penge, vurderer Christian Duus. Derfor er planen da også at blive bedre til at vurdere, hvilke opgaver Egil Rasmussen fremover skal byde på. Et af midlerne til et større overskud er at sænke omsætningen.

- Vi skal længere ned i omsætning. Til gengæld skulle vi gerne tjene nogle flere penge. Vi tror på, at hvis vi går 20 procent ned i omsætning, så lander vi på de små 18 millioner kroner før skat, siger Christian Duus.

Problemet med nogle af virksomhedens opgaver er, at der bliver tjent for få penge. Derfor er målet at skabe et højere dækningsbidrag fremover.

- De her byggerier hænger vi på i fem år, og når vi har en stor omsætning, tager vi også en stor risiko, hvis der sker en fejl, som vi ikke har opdaget. Så når man har en stor omsætning, skal man også tjene noget, konstaterer han.

Annonce

Vil finde de rette opgaver

Derfor er målsætningen at lande på et dækningsbidrag på fire til syv procent.

- Vi skal have de rette opgaver ind, som passer til vores virksomhed, uddyber Christian Duus.

For nylig vandt Egil Rasmusen A/S licitationen på Fredericia Kommunes nye genbrugscenter og genbrugsplads på Nordre Kobbelvej. Det skal erstatte kommunens center på Industrivej og skal allerede stå færdig til indvielse til april 2021. Virksomheden bød ind med at kunne opføre genbrugscentret for godt 48,2 millioner kroner.

Arbejdet går i gang snarest, for allerede til oktober skal maskinhallen til sortering af affald være klar. Maskinerne skal sættes op i hallen, så sorteringsanlægget kan være klar til nytår, når kommunen skal være ude af de lejede lokaler på Industrivej.

Skanseparken i Fredericia er ved at få den helt store overhaling af Egil Rasmussen A/S. Samtlige lejemål renoveres og får bl.a. nye køkkener og badeværelser. Også facaderne får et moderne udtryk og boligerne isoleres efter nutidig standard. Arbejdet fortsætter ind i 2020. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Vejle For abonnenter

Da Else Marie skiftede navn, begyndte folk at møde hende på en anden måde: - Det er en anden type fyre, der skriver til mig

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Lå stønnende på en båre i retten: 48-årig københavner dømt for forsøg på at dræbe vejlenser med kniv og kogende vand

Vejle For abonnenter

Læs de nedslående svar på Jans henvendelse til Vejdirektoratet: 'Der er ét ord for det, og det er borgerfjendsk'

Vejle

Flere - især kvinder - brugte coronaår til at skifte navn: Så mange vejlensere fik nyt fornavn i 2020

Vejle Boldklub For abonnenter

Vanvittig rækker ikke efter vanviddet i Vanløse; VB scorede tre mål i tillægstiden og vandt 4-3

Navne

Hestepigen skifter gear: Louisiana fra Vejle går efter sæde i McLaren-racer med 452 hestekræfter under hjelmen

Billund For abonnenter

Sosu-elever hos bedemanden: Døde slipper en vind, når man flytter dem - og det er helt naturligt

Erhverv

'Mille' er tilbage, efter stress og angst tvang hende til at smide saksen: - Til sidst kunne jeg ikke engang gå ned og handle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur For abonnenter

'Det gør ondt i hjertet': Populært vægmaleri malet over uden varsel - kulturpolitiker er rasende

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Vejle

En succes for 54 Vejle-butikker: Vejlenserne har købt 76.000 lykkeposer i år

Vejle For abonnenter

Se videoen: Den store maskine bider i godsbanegården - derfor pilles bygningen ned fra den fjerne ende

Vejle For abonnenter

Husker du Jytte og Viktor med den gamle agave? Nu er blomsten sprunget ud - se den her

Annonce