Annonce
Sport

FC Fredericia tabte til Esbjerg efter vanvittig afslutning

Mikkel Knudsen og FC Fredericia tabte med 1-0 til  Esbjerg. Arkivfoto: Michael Svenningsen
FC Fredericia havde bare ikke heldet med sig i søndagens nederlag til Esbjerg. Opgøret blev tabt med 1-0, selvom FC Fredericia med få minutter igen fik tildelt et straffespark.
Annonce

Fredericia: FC Fredericia havde bestemt ikke marginalerne med sig, da klubben søndag tabte med 1-0 til Esbjerg. To minutter før tid fik FC straffespark. Det blev der scoret på, men det skulle tages om, og så blev det brændt.

FC Fredericia var fortsat hårdt ramt af skader. Seks mand sad ude i kampen mod Esbjerg, og det var ikke skikkelser helt uden betydning: Elias Olafsson var fortsat ude med en hovedskade, mens også Dennis Høegh, Anders Holvad, Steven Enna og Oliver Sørensen sad ude. Sidstnævnte har muligvis brækket en knogle i armen - et uheld der skete til den sidste træning lørdag.

Som det ikke var nok, gik Erik Nissen ud af opvarmningen med en skade i maven og måtte erstattes kort før startfløjt.

Esbjerg var i forvejen storfavorit til at vinde kampen, og hjemmeholdets skadeskvaler gjorde ikke favoritværdigheden mindre.

Gæsterne sad på spillet fra kampens begyndelse, men Esbjerg er et kontrolleret mandskab, og det var ikke fordi, at der var megen fandivoldskhed i indsatsen fra topholdet. Der blev ikke skabt ret mange chancer - og det gjaldt begge mandskaber.

FC Fredericia kom bedre med efter cirka et kvarters spil, og det kastede en god chance af sig til Leonel Montano. Alexander Jensen fandt ham med et indlæg, som der var lidt for meget luft under, og Montano kunne derfor blot dirigere bolden over kassen.

Solen skinnede på en skøn forårsdag i februar, og det var en formildende omstændighed, for der blev ikke kræset om de få tilskuere. Begge hold stod godt på banen, og den slags skaber sjældent store overskrifter.

Esbjerg kom dog til halvlegens største mulighed. Bolden blev slået i feltet i en sekvens, hvor FC Fredericias opdækning kiksede totalt. I bageste del af feltet og tæt på stolpen kom farlige Kjartan Finnbogason til et hovestød. Hans målscoringsegenskaber plejer man at kunne stille sit ur efter, men denne gang kiksede han totalt og headede på tværs, da han "blot" skulle have lagt den i mål.

Mere skete der ikke før pausen.

Annonce

Det var ikke dagen

Ganske som de første 45 minutter var de sidste stort set drænet for chancer, men til sidst opstod der nu alligevel drama.

Men inden det skete, modtog angriberen Kjartan Finnbogason den mulighed, han skulle bruge.

Efter 72 minutter fik gæsterne lagt et tungt pres på FC Fredericias felt, og da Clinton Antwi slog det perfekte indlæg, var det ret enkelt for Finnbogason at gå til bolden og heade den uimodståeligt i mål.

Den slags chancer skal man ikke give ham to af i en kamp.

Målet var selvsagt en bet for et FC Fredericia-mandskab, som syntes ude af stand til at skabe chancer. Efter 81 minutter blev det mejslet i granit, at dette bare ikke var dagen for hjemmeholdet. Samson Iyedes brilliante forarbejde skabte en mega-chance inde foran, men ingen af de fremstormende FC'ere kunne prikke bolden ind, før den blev clearet.

Helt til sidst blev det nærmest tragikomisk at overvære kampen. Leonel Montano vandt en hovedstødsduel i feltet, og nedfaldet kom Alexander Jensen til. Han blev helt håbløst revet ned, og dommeren dømte straffe.

Leonel Montano sparkede det sikkert ind, men dommeren dømte omspark, fordi en af FC'erne løb i feltet før tid. En regel, som er indskærpet op til denne sæson. Montano måtte sparke om, og denne gang brændte han. Det var bare ikke FC Fredericias dag, hvilket igen blev tydeliggjort, da Samson Iyede kort efter brændte en stor chance.

FC Fredericia tabte 1-0, og nu er der blot to point ned til syvendepladsen.

FC Fredericia-Esbjerg fB 0-1 (0-0)

1. division

Mål: 0-1 Kjartan Finnbogason (72.).

FC Fredericia (4-3-3): Alexander Nybo - Mikkel Knudsen, Christian Ege Nielsen, Tobias Anker, Nicolaj Ritter - Andreas Oggesen (Mathias Gertsen 57.), Raphael Onyedika, Alexander Jensen - Kristian Kirkegaard (Christian Tue Jensen 57.), Samson Iyede, Leonel Montano.

Esbjerg fB (4-3-3): Mads Kikkenborg - Daniel Anyembe, Rudolph Austin, Kevin Conboy, Clinton Antwi - Lasha Parunashvili (Victor Tranberg 89.), Simon Bækgaard, Joni Kauko - Jakob Ankersen (Pyry Soiri 64.), Kjartan Finnbogason (Andri Bjarnason 79.), Niklas Jakobsen.

Advarsler: Nicolaj Ritter (47.), Clinton Antwi (90.).

Tilskuere: 0 på Monjasa Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce