Annonce
Give

Vådt rejsegilde for 500 kvadratmeter ny børnehave

Torben Elsig-Pedersen, formand for børne- og familieudvalget i Vejle Kommune, fik sig en snak i regnvejret med børnene efter den officielle del af rejsegildet var slut. Mon ikke han fik mange gode ideer med på vejen af den våde børneflok. Foto: Jim Hoff
Den nye tilbygning på Børnegården Søndervang kunne tirsdag invitere til rejsegilde med flot besøg af en hær af pølsesultne håndværkere og formanden for børne- og familieudvalget.
Annonce

GIVE: Det var sådan lidt zoologisk have over det, da Børnegården Søndervang tirsdag inviterede til rejsegilde over det nye knap 500 kvadratmeter store nybyggeri. Børnene stod nemlig udenfor indhegningen og kiggede ind på alle de voksne, der i det stabile regnvejr defilerede tørskoede rundt i den nye tilbygning og besigtigede de mange spændende rum.

Efter en kort indledningstale af daglig leder Helle Ladefoged Jensen, var det formanden for børne- og familieudvalget i Vejle Kommune, Torben Elsig-Pedersen (R), der fik mikrofonen, alt imens det stille dryppede fra de mange tagspær og de gæve håndværkere stod og trippede utålmodigt med lange blikke til pølsegryderne.

- Man kan se, at I alle har haft travlt med at nå hertil - både personale og håndværkere. Og jeg har i min egenskab som formand for børne- og familieudvalget også travlt i disse måneder med netop rejsegilder og indvielser af nye institutionsafdelinger. Vi har i Vejle Kommune etableret godt og vel 500 nye daginstitutionspladser, og det er glædeligt at der også er vækst på den konto her i Give, lød det blandt andet fra Torben Elsig-Pedersen.

Børnene måtte pænt se til udenfor indhegningen, da der var rejsegilde i tirsdags på Børnegården Søndervang. Foto: Jim Hoff
Annonce

Godt gennem alle genvordighederne

Han kom i sin tale også ind på alle de genvordigheder, som institutionen har været igennem siden, der i februar 2018 blev konstateret skimmelsvamp i pavillonen med deraf følgende genhusning hos Karla Grøn i Karlskov.

- Jeg fornemmer, at I har klaret skærene rigtig flot - både ansatte og børnene. Ikke mindst hører jeg fra begge sider, at samarbejdet med håndværkerne har været fantastisk, og at I har været gode til at få dagligdagen til at fungere på trods af byggerod og så videre. Nu står I til foråret klar til at tage nogle flotte nye faciliteter i brug - bygget i den samme gårdstil som hovedbygningen, så på den måde kan man godt sige, at der trods alt er kommet noget godt ud af alle udfordringerne, sagde Torben Elsig-Pedersen.

Efterfølgende var han og leder Helle Ladefoged Jensen ude i regnvejret og hilse på børnene udenfor "abeburet", alt i mens flokken af håndværkere gav hinanden kamp til stregen ved udskænkningsbordene med pølser og brød.

Det forventes, at den nye bygning kan tages i brug til marts 2020. Og så skal vi da ha' pølser igen, ikke sandt?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce