Annonce
Vejle

Væk med den fede ost og conflakesene - skolerne skal jage det sunde måltidsmærke

Der skulle kun få ændringer til, før Vejle Midtbyskole kunne få måltidsmærket baseret på de officielle kostråd. Man skiftede til en fedtfattig ost og udryddede cornflakesene. Arkivfoto

Som noget nyt kan kommunens skoler og SFO'er få besøg af en konsulent, som deler ud af tips og tricks til sundere mad. Alle Vejles skoler bør ifølge Vejle Kommune i fremtiden kunne påvise Fødevarestyrelsens nye måltidsmærke.

Annonce

Vejle: Alle skolebørn bør få god og mættende mad.

Det er sundhedsafdelingen i Vejle Kommunes overordnede mål, og derfor kan skoler og SFO'er, som noget nyt, få besøg af en konsulent, som deler ud af tips og tricks.

Målet i sidste ende er, at alle skoler får Fødevarestyrelsens nye måltidsmærke. Vejle Midtbyskoles SFO er den første til at få mærket. Her har børnene ifølge et nyhedsbrev fra kommunen taget godt imod ændringerne. - Der er ikke rigtig nogen, der spørger efter cornflakesene om morgenen. Der står den på rugfras og havregryn, og så får nogen af dem æblestykker på i stedet for sukker, siger Anny Pedersen fra køkkenet.

Der står den på rugfras og havregryn, og så får nogen af dem æblestykker på i stedet for sukker.

Anny Pedersen, køkkenmedarbejder
Annonce

Glaskål og kinaradise på bordet

Der skulle få ændringer til, før skolen kunne få måltidsmærket baseret på de officielle kostråd. Man skiftede til en fedtfattig ost og udryddede cornflakesene. - Der er gået sport i det med at prøve grøntsager, som vi ikke er vant til. For eksempel glaskål og kinaradise. Desuden får vi blomkål og broccoli afhængig af årstiderne. Og så får vi en frugtkasse med forskellige frugter, tilføjer Anny Pedersen.

Den kommende tid tager konsulent Charlotte Boe Rosenquist og en kollega kontakt til skolerne for at gøre opmærksom på, at de kan tilbyde idéer og inspiration til at komme i mål sundheden.

- Måltidsmærket kan gøre det sjovt at arbejde med at få mere sund mad på bordet. Desuden kan skolerne bruge det til at vise forældrene, at de lever op til de officielle principper for god skolemad, udtaler hun i nyhedsbrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce