Annoncørbetalt indhold

Vælg ungdomsuddannelse med omhu

I starten af det nye år skal eleverne i 9. og 10. klasse tage stilling til, hvilken ungdomsuddannelse de ønsker at starte på, når folkeskolen er slut.
Annonce

Dette indhold er sponsoreret

For mange er det et let valg, mens andre derimod kæmper med at finde af, hvilken hylde de befinder sig bedst på. I Danmark er det heldigvis sådan, at der er mange muligheder. Helt traditionelt kan du vælge mellem gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser.

De gymnasiale uddannelser har et sigte mod videreuddannelse på eksempelvis Universitet eller lærerseminarier, mens erhvervsuddannelserne i højere grad handler om at uddanne dig til at varetage en fra starten bestemt jobfunktion.

Måske er du interesseret i en landbrugsuddannelse, eller du vil gerne være kontorassistent. Så er det en erhvervsuddannelse, som du skal søge. Hvis du i stedet ønsker at læse medicin, dansk eller et andet fag, kommer du ikke udenom at tilbringe nogle flere år på skolebænken - og altså i første omgang tage en gymnasial uddannelse.

Træf et valg efter egne interesser

Når du skal til at vælge, hvad du ønsker at beskæftige dig med både nu og i fremtiden, kan du godt regne med, at der er mange, som har en mening om, hvad lige præcis du skal gøre. Og der er intet i vejen med at tage imod alle de velmenende råd, men du skal huske på, at du også selv har noget at sige. Hvis du virkelig ikke bryder dig om at læse lektier, og det konstant er en kilde til irritation og dårlig kemi, så er det måske ikke verdens bedste idé at begynde på en gymnasial uddannelse, hvor lektiebyrden traditionelt er meget stor.

Omvendt skal du heller ikke begynde på en erhvervsuddannelse, hvis du slet ikke kan se dig selv fungere i nogle af de forløb, som udbydes. En ungdomsuddannelse er en vigtig beslutning, og du skal træffe et valg, der giver mening for dig. Hvis du er helt i vildrede og gerne vil tænke yderligere over det, kan du også overveje at tage et ekstra år i folkeskolen og tilbringe 10. klasse dér. På den måde er der en god chance for, at dit valg bliver et mere modent af slagsen, og du kommer på rette hylde.

Tal med en studievejleder

Ungdomsuddannelserne gør meget for at hjælpe kommende elever med at blive klogere på, hvad netop deres uddannelse indeholder. Her er det altså en meget god ide, at du tager kontakt til uddannelsesstedets studievejleder. Han eller hun kan give dig svar på konkrete spørgsmål og hjælpe dig med at afklare din situation. Husk også på, at studievejlederen kan fortælle dig om dine muligheder for at få SU, når den tid kommer.

Ungdomsuddannelser holder også åbent hus, hvor du kan besøge det pågældende sted og få et indblik i, hvordan en dagligdag foregår. På den måde vil det heller ikke virke helt så skræmmende længere, og du får også en mulighed for at afmystificere de forestillinger, som du måske går rundt og har. I det hele taget skal du tage imod al den rådgivning, som du kan få. Både fra forældre, ældre søskende og de pågældende uddannelsessteder.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.