Annonce
Børkop

Vælgermøder trak folk ad huse: Her var den store vinder...  lystbådehavnen

Over 60 mødte frem til vælgermøde i Gårslev. Privatfoto
Der var torsdag aften vælgermøde på Café Brejning Café og Gårslev Sognegård. I Brejning viste det sig, at især lystbådehavnen havde en god aften, mens det i Gårslev var en sti.

Brejning/Gårslev: I Brejning mødte cirka 35 vælgere op, da Brejning Lokalråd og Vejle Amts Folkeblad holdt vælgermøde.

Og desuden var der de seks debatklare politikere, Lauritz Kaa (SF), Anja Daugaard (LB), Amalie Thomsen (K), Bjarne Andersen (S), Michael Lund Markussen (KD) og Hans Hoffenzent (V).

Det blev en aften, hvor især to emner fyldte en del. Brejnings kulturarv, og specifikt udsigten til nye boliger ved de bygninger, der husede De Kellerske Anstalters skole, var en varm kartoffel.

Annonce

Men et endegyldigt svar på det emne kunne ingen kandidater give, mens der på det andet store samtaleemne til gengæld var masser af løfter og svar. Emnet var Brejning Lystbådehavn.

En vælger spurgte til, hvad man kunne gøre for lystbådehavnen, der er utroligt meget besøgt af mange gæster fra nær og fjern, som nyder det smukke område, men det er en opgave, som havnen må klare selv, for den modtager ikke offentlig støtte.

Seks kandidater mødte de cirka 35 vælgere ved vælgermøde på Café Brejning. Privatfoto

Det viste sig, at kandidaterne nærmest begyndte at brainstorme på mulige tiltag, der vil gøre området endnu mere attraktiv. Og alle som en vil gerne arbejde for havnens sag, hvis de blev stemt ind i det kommende byråd.

Direkte adspurgt om de så også vil arbejde på at der følger penge med, lød der et ja fra samtlige seks kandidater. Der var så stor konsensus på området, at der spøgende blev nævnt, at de seks kandidater burde kalde sig Naturby-mafiaen.

Sti blev debatteret

I Gårslev var der også vælgermøde. Det fandt sted i Gårslev sognegård, og 62 vælgere mødte op for at høre mere om, hvad kandidaterne havde på hjerte.

Her var både kommunalvalg og regionsrådsvalg til debat. Det var Peder Hummelmose (V), Dorte Pannicke (K), Svend Erik Nielsen (DF), Birgitte Buskov (A), Patrick Hjortshøj (SF), Dan Skjerning (S) og Mustapha Itani (V), der mødte vælgerne. Torben Elsig (R) måtte melde fra.

- Det blev en rigtig god aften, hvor der var gang i debatten, og hvor folk kunne møde politikerne og få et indtryk af, hvad de står for, forklarer Henrik Juhl Kristensen, der er formand for Gårslev Lokalråd, som var arrangør af vælgermødet.

Snakken gik især på et emne, som vi slår meget på tromme for her i Gårslev.

Henrik Juhl Kristensen, lokalrådsformand

Blandt de varmeste emner i Gårslev var skole og sikkerheden for de bløde trafikanter.

- Snakken gik især på et emne, som vi slår meget på tromme for her i Gårslev. Nemlig en sti fra Gårslev til Gauerslund, så vores ældste skoleelever kan komme nemt og sikkert til og fra skole. Det var et emne, som også gav klare udmeldinger fra kandidaternes side. Der var politisk opbakning til det ønske, siger Henrik Juhl Kristensen.

Der er valg til kommune og region tirsdag 16. november.Annonce
Erhverv For abonnenter

Ødelagt pullert gav fri adgang for ulovlig trafik, og Gunhild følte, at hendes seng stod på en motorvej: Derfor tog det månedsvis at få det fikset

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Tirsdagens uhyggeligt høje smittetal er overgået: Smitten stiger med raketfart i flere vejlensiske sogne - og ét stort sogn står for hver 10. smittede

Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Alarm 112

Sydøstjyllands Politi udpeger nattelivszoner i Vejle: Her må dømte ikke opholde sig i nattetimerne

Annonce