Annonce
Debat

Vær på forkant, region og kommune: Stigende tal på selvmord under coronaen kalder på handling

Marianne Petersen. Privatfoto

Læserbrev: Antallet af selvmord blandt kvinder i alderen 20-24 år er tredoblet i 2020, fortalte DR i nyhederne 31. marts.

Det er bekymrende. Hvis man trækker tallene fra 2018 og 2019 og tidligere, så er den generelle tendens, at flere kvinder end mænd har et selvmordsforsøg, mens flere mænd end kvinder fuldfører og begår selvmord.

Der er netop uddelt 50 mio. kr. fra regeringen til at forebygge ensomhed gennem fællesskaber, som hilses velkommen og er bredt fordelt, og hvor foreninger og civilsamfundet står klar til at løfte en stor og vigtig opgave.

Regionen har en opgave i forhold til at holde øje med og prioritere nok midler i psykiatrien som følge af coronaen, mens vi i kommunen skal sørge for at sætte penge nok af til at løfte den opgave, der kommer i den understøttende og kompenserende del, når borgerne henvender sig for at få hjælp eller mere hjælp, og når de udskrives af psykiatrisk afdeling.

Så lad os ikke glemme gruppen, som allerede får hjælp enten i kommune eller region, og som også under coronaen har fået det dårligere. Og som har svært ved at opsøge sociale fællesskaber, og som har brug for hjælp til dette og til at komme gennem dagligdagen.

Den gruppe, der allerede i dag modtager hjælp, og som er yderligere presset af coronaen, uanset om de er 20-24 år eller ældre.

Den gruppe, som måske var på vej i forhold til uddannelse eller tilbage på arbejdsmarkedet med støtte og hjælp, men som pga. coronaen nu sidder derhjemme, fordi skolerne stadig er delvist lukkede, og praktikpladser ikke må etableres.


Vi kender ikke det fulde omfang af de psykiske konsekvenser af nedlukningen, men vi ved, at nogle er pressede, og de skal derfor kunne få den hjælp, de har brug for.

Marianne Petersen


Vi kender ikke det fulde omfang af de psykiske konsekvenser af nedlukningen, men vi ved, at nogle er pressede, og de skal derfor kunne få den hjælp, de har brug for.

Ca. to personer begår selvmord om dagen på landsplan, og det fulde overblik fra 2020 er ikke offentligt tilgængeligt endnu, vi ved kun, det er steget for de 20-24-årige.

Min appel er, at både region og kommune har øje for de første stigende tal og er på forkant, så vi handler og justerer nu og ikke først på baggrund af triste rekorder i antallet af selvmordsforsøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

NPV afviser kritikken af Gammelhavn: 'Det bliver en moderne og bæredygtig by for alle aldre'

Debat

Grønne poser og stor grund

Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Annonce