Annoncørbetalt indhold

Værd at vide om medicinpriser

Er du vant til at købe medicin, så ved du også, at priserne kan ændre sig fra gang til gang.
Annonce

Dette indhold er sponsoreret

Men hvorfor kan priserne ændre sig, og hvad skyldes det? Læs med her og bliv klogere på markedet for medicin - og få tips til, hvad du kan køre for at holde øje med priserne.

Det skyldes markedet

Medicinpriser skrifter som sagt. Dette kan først og fremmest skyldes udbud og efterspørgsel, ligesom med alt andet på markedet. Er der mange der har brug for medicinen - altså høj efterspørgsel - så stiger priserne altså også. Er der ikke så mange der har brug for medicinen, så falder prisen i stedet. Dette er derfor også påvirket af, hvor mange virksomheder der er på markedet til at konkurrere om at sælge det samme salgs produkt. Der er også en anden årsag til, at priserne på medicin kan falde eller stige. Dette er på grund af nye eller udløbne patenter. Fordi det er dyrt at producere og udvikle medicin, betyder det, at medicinalvirksomheder ofte søger om et patent på deres produkt. Patenter er dyre, og det betyder også at konkurrencen forsvinder, udbuddet falder, og at efterspørgsel derfor stiger. Er der ikke patent på medicinen, så er der fri konkurrence, og derfor udbuddet større, og dette betyder, at priserne nemt kan falde. Samtidig er der i Danmark regler for, at apoteker skal tilbyde dig det billigste produkt på markedet - de må ikke bare sælge dig det dyreste produkt, men netop fortælle dig om priserne.

Hvad du selv kan gøre

Du kan selv undersøge markedet og din medicins priser. På den måde kan du altså bedre planlægge, hvornår du skal købe dit dyre medicin. Lægemiddelstyrelsen har nemlig startet en service, medicinpriser.dk, hvor du kan få oplysninger om de nuværende medicinpriser. Du kan også se, hvad prisen på din medicin var i sidste uge, og helt tilbage til 1998. På den måde kan du se prisudviklingen, men altså også overveje, om du bør vente en måned med at købe din medicin, hvis du kan. Hjemmesiden og medicinens priser bliver opdateret her hver anden uge. På hjemmesiden søger du udfra navnet på din medicin, varenummeret eller det virksomme stof, som er i præparatet. Udover dette kan du tjekke om der findes andre lægemidler som kan erstatte det, du leder efter. Altså, om der findes andre virksomheder på markedet, som producerer præcis det samme stof, som du køber fra et andet firma.

Søger du for eksempel på ganske almindelige øjendråber, ‘Fucithalmic’, så kan du altså se fire forskellige priser på fire forskellige virksomheders øjendråber. Samtidig står der, om prisen er et prisfald siden sidst, prisstigning eller samme pris som sidst. Med denne slags information får du altså et indblik i, hvad din medicin også kan komme til at koste, hvis du spekulerer i at vente lidt med dit køb. Dermed kan du altså have mulighed for at spare penge. Enhver ved, at det aldrig er sjovt at bruge sine penge på noget så kedeligt på medicin, og ikke mindst medicinalfirmaerne, og derfor kan du altså her komme dem i forkøbet.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.